Administratie

Persoanele în vârstă sunt ajutate la Timişoara de 17 echipe mobile

Un număr de 17 echipe se ocupă, din partea Primăriei Timişoara, de rezolvarea diferitor probleme cu care se confruntă persoanele bătrâne din cauza restricţiilor date de pandemia de coronavirus. Acum, municipalitatea a dat Direcţiei de Asistenţă Socială echipamente de protecţie şi va „ataca” şi problema celor izolaţi la domiciliu şi care nu au rude sau prieteni care să-i aprovizioneze cu cele necesare vieţii.

Prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, în ultima săptămână au fost deservite 685 de cazuri la care cele 17 echipe mobile s-au deplasat la domiciliu şi au efectuat cumpărături sau au ridicat medicamentele de pe reţetele medicale.

„În perioada 24 martie – 3 aprilie au fost repartizate 523 de cazuri sociale către 17 echipe mobile pe care Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara le-a constituit. În momentul de faţă sunt 454 de cazuri în lucru, inclusiv persoane peste 65 de ani, cărora le este adusă mâncarea acasă de către echipele noastre, ale Direcţiei de Asistenţă Socială. 685 de cazuri de deplasare a echipelor mobile pentru cumpărături, pentru obţinerea de reţete medicale, avem monitorizate până în momentul de faţă”, a anunţat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Acţiunea „promo” socială se extinde, vor fi vizate şi persoanele izolate la  domiciliu, care nu au rude sau prieteni care să le facă achiziţiile de alimente. Cei în cauză pot suna la numărul de telefon 0356 981.

„De astăzi, Direcţia de Asistenţă Socială a primit echipamente de protecţie şi încercăm să asigurăm toate nevoile de cumpărături, diverse reţete şi pentru cei izolaţi la domiciliu care nu au dreptul să părăsească locuinţa şi nu beneficiază de susţinerea familiei”,  a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

7 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

10 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

10 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

11 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

11 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

11 ore ago