Administratie

Prefectul Liliana Oneț: „Este important să respectăm regulile de izolare, în primul rând, protejându-i pe cei mai în vârstă”

Pâinea sfințită de Paști și Lumina Învierii vor fi împărțite de voluntari ai bisericii, iar oamenii o vor aștepta la fereastră sau în poarta casei. Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, transmite că este bine să ne izolăm și să îi protejăm pe cei în vârstă și pe cei bolnavi.

Liliana Oneț arată că, în această perioadă, „este important să respectăm regulile de izolare, în primul rând, protejându-i pe cei mai în vârstă”. Prefectul de Timiș este de părere că „e mai bine să evităm contactele imprudente” în zilele care urmează

„În aceste zile, credincioșii ortodocși se află în postul Paștelui, în Săptămâna Mare, pregătindu-se pentru luminata zi a Învierii. Suntem, în același timp, în izolare socială, pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Este nevoie să ne izolăm, indiferent de cutumele sau obișnuințele legate de ritualuri religioase și să îi protejăm pe cei în vârstă și pe cei bolnavi, mai cu seamă. Și în această perioadă, în postul din Săptămâna Mare și în ziua de Înviere, este important să arătăm că avem empatie față de cei mai vulnerabili, că îi protejăm prin izolare și prin respectarea regulilor de păstrare a distanței minime între persoane. Chiar dacă sunt permise apropieri față de voluntarii și personalul care va ajuta biserica în acțiunea prin care se vor împărți Paște şi Sfânta Lumină, e mai bine să evităm contactele imprudente. Acum, când fiecare gest contează și fiecare măsură de prevedere este o faptă bună față de aproapele nostru, este important să respectăm regulile de izolare, în primul rând, protejându-i pe cei mai în vârstă, cu speranță și bucurie în suflete, la Sărbătoarea Învierii. Lumina Învierii se află în noi!”, a transmis Oneț.

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago