Administratie

Primăria amână plata chiriei pentru spaţiile instituţiei, de către firmele afectate de ordonanţa militară. CJT a suspendat contractele

Consilierii locali timişoreni au aprobat amânarea plăţii chiriei pentru imobilele în care funcţionează firme care dovedesc faptul că sunt afectate de situaţia actuală, respectiv de Ordonanţa Militară nr. 1. Desigur ne referim la imobilele deţinute şi închiriate de Municipalitate.

Ajutor pentru firmele care au actvitatea afectată de criza pandemică actuală. Plenul Consiliului Local Timşoara, desfăşurat online, a aprobat acordarea acestei facilităţi.„Se dispune amânarea la plată a chiriei pentru imobile destinaţie de sediu social/sedii secundare atribuite prin contracte de închiriere şi/sau concesiune încheiate între Municipiul Timişoara şi operatorii economici a căror activităţi economice au fost suspendate conform prevederilor art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 1 /17.03.2020, art. 1, art. 2 din Ordonanţa Militară nr. 2/21 martie 2020. Această măsură se dispune şi se menţine pe întreaga perioadă a menţinerii măsurii de suspendare a activităţilor astfel cum aceasta a fost dispusă prin dispoziţiile art 1 din Ord. Militară nr 1/2020, art.2 din Ord. Militară nr. 2/21.03.2020”, se spune în hotărâre.
Pentru amănarea la plată a chiriei solicitaţii au obligaţia de-a solicita amânarea şi de-a transmite aceasta prin orice mijloc de comunicare către compartimentele abilitate ale Primăriei Municipiului Timişoara, împreună cu toate documentele justificative prevăzute de legislaţie.

Consiliul Judeţean Timiş a decis o măsură similară, dar diferită de cea a primăriei timişorene. Astfel, pentru spaţiile proprii închiriate, CJT a decis suspendarea efectiv a contractelor şi nu doar amânarea plăţii chiriei.

„Se aprobă suspendarea executării Contractelor de închiriere prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pe durata existenței stării de urgență instituite prin Decretul Prezidențial nr.195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României”, se spune în hotărârea aprobată.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago