Opinii

Priviți cum ies corbii, vedeți cum adulmecă hienele

Nu e o poveste despre eroi, feți frumoși și zmeul cel rău. Firește că nu mi-e totuna cine va câștiga viitoarele alegeri locale sau generale, nu pot ierta ce ne-au făcut unii până nu demult, dar acum, în plină pandemie, am și uitat de alegeri. Zilele acestea, un partid tare „odihnit” nu gândește așa și nici măcar asta nu condemn, strategiile de campanie în general. Găsirea de către actorii politici a temelor publice ce le-ar aduce voturi și a fisurilor în defensiva celor aflați la putere este o preocupare întâlnită peste tot în lume în condiții de PACE și de NORMALITATE.

Trebuie să fii… haideți să nu spunem cuvinte grele, dar cu siguranță trebuie să vii dintr-o zonă a mizerabilului uman să folosești pandemia ca o trambulină politică. Asta nu înseamnă că administratorii treburilor țării, guvernanții, nu greșesc și nu sunt scutiți de critici, dar cineva responsabil nu are voie să scormonească după situații care ar provoca panică și haos în țara pe care tu vrei să o câștigi, în curând, electoral.

Cu toții constatăm că țara asta e plină de nevoi. Nu avem măști, nu avem combinezoane, nu avem dezinfectanți, nu avem medici și asistente, nu avem simț civic și câta responsabilitate, nu peste tot, dar acolo unde nu este se și vede din plin. Să vii tu, PSD să dospești cele mai negre temeri ale populației, la limita fake-news-ului, când nu ai făcut nimic să lași o moștenire rezonabilă după guvernările tale, măcar niște stocuri în depozite, dacă nu spitale regionale, mi se pare o nesimțire revoltătoare.

Călin Dobra de la PSD Timiș, președintele consiliului județean, poate că relatează o realitate când spune că spitalele din Timișoara nu au toate măști suficiente și alte echipamente de protecție. Poate că are dreptate, poate că nu are. Poate că minte sau poate că nu are el informația corectă și atunci nu minte. Dar, în orice situație, nu te pui să panichezi populația pentru a puncta tu electoral.

În zilele în care tot mai multe cadre medicale își dau demisia din lipsă de echipamente sau pretextând astfel dezertarea lor, tu politician pesedist, candidat în viitoarele alegeri, nu te pui să vorbești că nu sunt echipamente. Veți spune că e normal să semnalezi o lipsă de acest fel responsabilului pentru acest neajuns, adică ministrului care tocmai ce a fost în vizită în județul tău.

Corect, spui asta, dar o spui între patru, șase, opt sau nouăsprezece ochi, cum socoți tu mai bine, dar nu o spui public, să înclini balanța în gândurile tot mai negre ale unei asistente ce nu-și mai scoate demisia din cap în plin război cu boala. Te legi de poarta Palatului Victoria, îl implori telefonic pe ministrul Nelu să trimită cele de trebuință, îl blestemi, îi arăți fundul prin email, indiferent, dar nu ieși în public cu asta, să vadă alegătorii cât de deștept și de grijuliu ești matale pentru salvarea planetei.

Alți „profesioniști” ai situaților de criză vin tocmai din organizația PSD Timiș, semnatara unui comunicat în care pesediștii observă că prefectul de Timiș, Liliana Oneț, este complet debusolat și incapabil să ia decizii în situații de criză. Cu siguranță avem toți limite și nu ne pricepem la toate în viață. Într-o intervenție miercuri seară la Digi24 mi s-a părut și mie că mai degrabă n-are ce să spună decât să ne lămurească, dar cu siguranță nu asta a „deranjat” la PSD.

N-am de unde să știu dacă Liliana Oneț are mână de fier sau organizare de mare strateg, să merite acum acest post greu, dar să zică asta… habar n-am cine, vreo doctoriță disperată, unul de la SMURD, un președinte de asociație profesională, de organizație civică preocupată, activistul Cristian Brâncovan, revoluționarul Corneliu Vaida, zic și eu așa, la nimereală, dar ca pesedist aș tăcea din gură.

Pe bune?! PSD n-a avut cumva cumva om pus director la DSP Timiș pe doamna Malac? Cea cu leșinul. Atunci n-a văzut PSD cine ar fi depășit sau nu de situație? Dar când șefa Guvernului Dăncilă, prototipul sinistru al femeii PSD, mamă între mame, inginer petrolist de renume mondial, behăia ”He, he” la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu, total depășită de situație, de ce n-au sărit așa ca arși „profesioniștii” de la PSD?!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

2 ore ago

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

4 ore ago

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

20 de ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

20 de ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

23 de ore ago