Priviți cum ies corbii, vedeți cum adulmecă hienele

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Nu e o poveste despre eroi, feți frumoși și zmeul cel rău. Firește că nu mi-e totuna cine va câștiga viitoarele alegeri locale sau generale, nu pot ierta ce ne-au făcut unii până nu demult, dar acum, în plină pandemie, am și uitat de alegeri. Zilele acestea, un partid tare „odihnit” nu gândește așa și nici măcar asta nu condemn, strategiile de campanie în general. Găsirea de către actorii politici a temelor publice ce le-ar aduce voturi și a fisurilor în defensiva celor aflați la putere este o preocupare întâlnită peste tot în lume în condiții de PACE și de NORMALITATE.

Trebuie să fii… haideți să nu spunem cuvinte grele, dar cu siguranță trebuie să vii dintr-o zonă a mizerabilului uman să folosești pandemia ca o trambulină politică. Asta nu înseamnă că administratorii treburilor țării, guvernanții, nu greșesc și nu sunt scutiți de critici, dar cineva responsabil nu are voie să scormonească după situații care ar provoca panică și haos în țara pe care tu vrei să o câștigi, în curând, electoral.

Cu toții constatăm că țara asta e plină de nevoi. Nu avem măști, nu avem combinezoane, nu avem dezinfectanți, nu avem medici și asistente, nu avem simț civic și câta responsabilitate, nu peste tot, dar acolo unde nu este se și vede din plin. Să vii tu, PSD să dospești cele mai negre temeri ale populației, la limita fake-news-ului, când nu ai făcut nimic să lași o moștenire rezonabilă după guvernările tale, măcar niște stocuri în depozite, dacă nu spitale regionale, mi se pare o nesimțire revoltătoare.

Călin Dobra de la PSD Timiș, președintele consiliului județean, poate că relatează o realitate când spune că spitalele din Timișoara nu au toate măști suficiente și alte echipamente de protecție. Poate că are dreptate, poate că nu are. Poate că minte sau poate că nu are el informația corectă și atunci nu minte. Dar, în orice situație, nu te pui să panichezi populația pentru a puncta tu electoral.

În zilele în care tot mai multe cadre medicale își dau demisia din lipsă de echipamente sau pretextând astfel dezertarea lor, tu politician pesedist, candidat în viitoarele alegeri, nu te pui să vorbești că nu sunt echipamente. Veți spune că e normal să semnalezi o lipsă de acest fel responsabilului pentru acest neajuns, adică ministrului care tocmai ce a fost în vizită în județul tău.

Corect, spui asta, dar o spui între patru, șase, opt sau nouăsprezece ochi, cum socoți tu mai bine, dar nu o spui public, să înclini balanța în gândurile tot mai negre ale unei asistente ce nu-și mai scoate demisia din cap în plin război cu boala. Te legi de poarta Palatului Victoria, îl implori telefonic pe ministrul Nelu să trimită cele de trebuință, îl blestemi, îi arăți fundul prin email, indiferent, dar nu ieși în public cu asta, să vadă alegătorii cât de deștept și de grijuliu ești matale pentru salvarea planetei.

Alți „profesioniști” ai situaților de criză vin tocmai din organizația PSD Timiș, semnatara unui comunicat în care pesediștii observă că prefectul de Timiș, Liliana Oneț, este complet debusolat și incapabil să ia decizii în situații de criză. Cu siguranță avem toți limite și nu ne pricepem la toate în viață. Într-o intervenție miercuri seară la Digi24 mi s-a părut și mie că mai degrabă n-are ce să spună decât să ne lămurească, dar cu siguranță nu asta a „deranjat” la PSD.

N-am de unde să știu dacă Liliana Oneț are mână de fier sau organizare de mare strateg, să merite acum acest post greu, dar să zică asta… habar n-am cine, vreo doctoriță disperată, unul de la SMURD, un președinte de asociație profesională, de organizație civică preocupată, activistul Cristian Brâncovan, revoluționarul Corneliu Vaida, zic și eu așa, la nimereală, dar ca pesedist aș tăcea din gură.

Pe bune?! PSD n-a avut cumva cumva om pus director la DSP Timiș pe doamna Malac? Cea cu leșinul. Atunci n-a văzut PSD cine ar fi depășit sau nu de situație? Dar când șefa Guvernului Dăncilă, prototipul sinistru al femeii PSD, mamă între mame, inginer petrolist de renume mondial, behăia ”He, he” la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu, total depășită de situație, de ce n-au sărit așa ca arși „profesioniștii” de la PSD?!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (aprilie 5th, 2020 at 08:53 )

Excelent punctat, dle. Sasu. Criza declanșată de pandemie a demonstrat cât de slab pregătiți suntem pentru a o gestiona. În aceste momente, adevărații lideri politici și administratori sunt încercați prin proba de foc a competenței manageriale, dar mai ales a caracterului. Nici unul din vremelnicii conducători de la Primărie și Consiliul Județean, nu a trecut-o! Călin Dobra și PSD-ul demonstrează din plin sorgintea comunistă a gândirii lor. Politica „lupului moralist” nu mai poate seduce pe nici un om cu capul pe umeri. În realitate, înverșunările lui Dobra împotriva liberalilor au alte cauze, mult mai pământești. Dorește să recâștige un nou mandat și, ca orice lugojean autentic, să se fălească cu asta. Când voi vedea pe Robu, cu masca pe figură, vizitând Spitalul de Boli Infecțioase, iar pe Dobra, echipat corespunzător, mergând la Sacoșul Turcesc, voi începe să cred că totuși un dram de sinceritate se strecoară în discursul lor.

Dali a spus: (aprilie 5th, 2020 at 10:53 )

Psd=Pnl aceeasi mizerie.Dragnea=Alinuta.

drucker a spus: (aprilie 5th, 2020 at 11:28 )

Cine nu si-l mai aduce aminte pe PSD-istul Barzasteanu ,cel care tinea sub cheie tomograful de la Judetean , pt ca in acelasi timp era PATRON la o clinica privata cu aceeasi activitate ?
Sau pe PNL-istul Ionac , cel care la concursul pt postul de manager al Spitalului Judetean , a obtinut nota patru ?
Sper ca vremea acestor personaje , sa apuna , acum cand sistemul medical isi arata neputinta fiind condus de exemplele de mai sus .
O schimbare va fi , oamenii nu vor mai tolera jeguri , din simplul motiv , ca acum , cei apropiati noua platesc cu viata coruptia si incompetenta din spitale .

USL a spus: (aprilie 5th, 2020 at 12:49 )

Vreau in 10 ani sa fie CANADA estului ROMANIA. ASTA presupune RESPONSABILITATE în alocarea resurselor … cînd tu te kaci pe tine sa plătești in avans rachete cat de PROST poti fi sa tai de la SANATATE ?
ACUM local: TM & AR au nevoie de bazuka la fonduri fiind RO ENTRY POINT restul e can can de media … si de la guvernul basit al putorii nationale tocmai a demisionat un blondut înalt:( !

Ochiul limpede a spus: (aprilie 5th, 2020 at 22:22 )

Știți ce cred eu, domnul dobra se comporta de parca ar fi prima lui zi de mandat. Pana în momentul apariției virusului toate au fost bune și frumoase mai ales în epoca dragnea când bugetarii din toate domeniile au fost supraevaluati salarial, bineînțeles ca suport electoral. Câți medici au demisionat înainte de apariția virusului deoarece sistemul de sănătate ducea lipsuri de echipamente medicale? Va spun eu, niciunul.Probabil campania a început iar politicul nu tine cont de principii mai cu seama de interese.

victoraggio a spus: (aprilie 7th, 2020 at 12:32 )

Văd că tot ai o eșarfă pe ochiul liber rămas. Acuma, dacă tot ai deschis subiectul : Am făcut armata în `86, la arme chimice, undeva în vestul țărișoarei ăsteia. Când o venit „Comandantu ” și o zis Atac atomic dinspre sud ( sau nord, sau nu mai contează ), crede-mă, în MAXIM 4 ( PATRU ) MINUTE AM AVUT COMBINEZONUL ȘI MASCA PE VIGURĂ..
PS 1 Dacă-ți spunea ( Doamne ferește ) și AVIAȚIE INAMICĂ LA MICĂ ÎNĂLȚIME, erai în lumea ta.
PS 2 Să nu mai vorbesc de adăpost individual sîpat în , de asemenea, MAXIM 4 (PATRU ) MINUTE.
PS 3 Apropo, tu cîți ani ai ??
PS 4 Sunt bugetar, plătit din banii tăi !!!!

Ochiul limpede a spus: (aprilie 7th, 2020 at 20:56 )

Domnule victoraggio, bunicul meu a participat la doua războaie mondiale deci pe câmpul de bătălie real nu regizat. A murit de batranete cu amintiri în minte și cu câteva decorații de metal. Nu a beneficiat de grade acordate politicianist și nici de venituri preferențiale. Din cele relatate cu siguranță nu sunt minor.Succesorul bunicului adică tatăl meu a fost deportat.Probabil datorita vârstei și apartenentei dumneavoastră puteți accepta foarte greu o opinie generala despre un sistem bugetar clientelar.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația Scaunului apostolic al Romei și voința Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj SCRISOARE PASTORALĂ la sărbătoarea Învierii Domnului – 2024 Clerului, călugărilor, călugărițelor, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu Preacucernici părinți, dragi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj
† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru cler, cinului monahal şi drept-credincioşilor creştini, har, milă şi pace de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi, părintească binecuvântare.  „Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit este moartea.”  (I Corinteni 15, 26) Hristos a înviat!                                    Iubiți fii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului
Top