Deşi nu era prevăzută în niciun document oficial pentru găzduirea eventualilor pacienţi de coronavirus, Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timişoara a fost anunţată de primarul Nicolae Robu ca fiind noua „gazdă” pentru cei infectaţi. Interesant ar fi de ştiut dacă autorităţile medicale au cunoştinţă despre noua decizie, una despre care edilul şef spune că ar fi fost luată de medici, nivel la care el nu s-ar implica sub nicio formă.
După toată furtuna de săptămâna trecută cu scoaterea/introducerea Spitalului Municipal Timişoara, a Spitalului CFR, a celui Judeţean, de pe lista unităţilor medicale care să găzduiască sau nu bolnavi cu noul virus, iată că în acest domeniu apare, după un anunţ al primarului Robu, o mare surpriză! Clinica de Dermatologie, de pe strada Daliei, din Complexul Studenţesc, primeşte de vineri bolnavi de COVID 19!
„Spitalul Municipal pune la dispoziţie sediul Clinicii de Dermatologie, pe care ştiţi bine că l-am amenajat la cote cum nu are nicio altă secţie din oraş. Atunci când am mutat clinica acolo, pe strada Daliei, am găsit o clădire în paragină. Acum e pregătit, cu tot ce avem acolo pentru tratarea cazurilor de coronavirus. Astăzi probabil că vor intra acolo şi primii pacienţi, pentru început vor intra, probabil, doar suspecţii de coronavirus. Eu nu mă bag în această problemă, deciziile medicale le iau numai medicii. Noi punem la dispoziţie acea clădire”, a declarat Nicolae Robu.
Cum e mai bine să fii prevăzător, Robu a mai anunţat că există şi posibilitatea apariţiei unui spital de campanie, fiind propuse două locaţii în acest sens, una fiind Sala Olimpia, dar şi că speră că nu va mai fi nevoie, el gândindu-se la ceva noi investiţii şi bani cheltuiţi pentru amenajare.
„Sperăm că nu va mai fi nevoie să facem şi alte investiţii. La Sala Olimpia avem tot conceptul pus la punct, am intra rapid şi am face toate amenajările de rigoare. (…) Pentru spital mobil noi am propus două locaţii, municipalitatea s-a angajat să asigure racordul la utilităţi. dar rămâne de văzut ce o să se întâmple pe viitor”, a mai subliniat primarul.
El a mai spus că există preocupări şi pentru pacienţii fără afecţiuni legate de contactarea coronavirus
„Suntem preocupaţi de asistenţă medicală performantă, atât pentru cei cu corona, dar şi restul specializărilor trebuie să funcţioneze şi să se ocupe de alte afecţiuni. Dacă mediatic, frontul este ocupat cu pandemia, să nu înţelegem că restul medicilor nu îşi fac datoria. Sunt preluate urgenţele. Pentru a se preveni infectarea în spitale şi din afară în spitale sunt făcute aceste selecţii”, a informat Robu.
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează…
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…