Administratie

Ziariştii, puşi de primarul Robu să asculte integral un text pe care îl cunoşteau deja, citit de pe un flyer adresat poporului

Primarul Nicolae Robu s-a dezlănţuit într-un atac extrem de colorat la adresa presei timişorene, pe care a acuzat-o că ar publica lucruri neadevărate despre o scrisoare cu scop politic, care, de fapt, nu e electorală, susţine cel vizat, ci doar o informare a populaţiei. Edilul-şef a citit pentru aproximativ zece minute, în cadrul a ceea ce ar fi trebuit să fie o conferinţă de presă online la sediul PNL, textul integral al acelei hârtii, distribuită în cutiile poştale ale blocurilor timişorene, alături de Monitorul Primăriei.

Tot scandalul legat de acel flyer, pliant, sau, cum susţine primarul, scrisoare către timişoreni, a fost lipit pe uşile de acces ale blocurilor din oraş, în plină pandemie de coronavirus. Pe 24 martie, în mai multe zone din cartierele timişorene au apărut lipite primele asemenea afişe. Reacţiile timişorenilor au fost diferite, mulţi acuzând iniţiativa ca fiind una cu scop electoral ascuns, la acea oră alegerile locale erau departe de a fi devenit istorie.

Se pare că Nicolae Robu nu a fost destul de mulţumit de impactul lipirii hârtiei cu vorbele sale şi, în urmă cu câteva zile, în cutiile poştale ale locatarilor de bloc a fost pus binecunoscutul ziar al municipalităţii, Monitorul Primăriei, dar la pachet cu aceiaşi hârtie colorată cu discursul mobilizator al primarului, pe vreme de pandemie.

Supărat la maxim că presa a numit acea hârtie un pliant, chiar unul cu scop electoral, Nicolae Robu s-a dezlănţuit la adresa celor care au abordat subiectul cu o listă de cuvinte pline de semnificaţii „clar negative”: „o mizerie mai mare… ce oameni sunt aceştia”, „împroşcare cu noroi, cu calomnii”, „dezgust”, „oameni care, caracterologic, nu aparţin aceleiaşi specii”.

Pentru a demonstra că prin acest plian, de fapt, el ar fi încercat doar să informeze poporul, aşa cum a făcut preşedintele Iohannis, dar şi alţi primari, Robu s-a pus şi a citit, timp de vreo zece minute, în timpul a ceea ce ar trebui să fie o conferinţă de presă, textul integral al acelei depeşe.

„Vreau să încheiem discuţia. În urmă cu patru săptămâni am considerat că, aşa cum preşedintele ţării, alţi primari, se adresează comunităţii, e potrivit să vin şi eu cu mesaj pentru timişoreni. Nu a fost vorba de niciun pliant, ci de o scrisoare! Nu le e frică (n.r. jurnaliştilor) de o justiţie divină, nu le e ruşine? Nu simt decât dezgust, caracterologic nu aparţinem aceleiaşi specii”, a anunţat Nicolae Robu, mâniat la maxim de subiect şi modul de abordare al acestuia.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

3 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

18 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

20 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

24 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

24 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

24 de ore ago