Administratie

Avem sau nu Timfloralis la final de izolare? Horticultura scoate doar muşcatele la soare

Apariţia unei amenajări ce părea să fie un decor de Timfloralis în Piaţa Victoriei a speriat oamenii, cu gândul că Timişoara ar putea deveni brusc un imens focar de coronavirus. După ce imaginile au apărut pe internet, florile şi „butaforia” aferentă au dispărut brusc pentru a (re)apărea în Piaţa Libertăţii, în ceea ce pare parte dintr-un film demn de Monty Python!

O poză apărută pe Facebook, cu ceea ce părea a fi începutul unui decor de Timfloralis, pe timp de pandemie de coronavirus, a pus timişorenii pe gânduri. Gânduri negre, de infectare în masă cu duşmanul invizibil!
Dar cum România e o ţară a minunilor, la scurt timp după ce imaginile apar pe internet, toată amenajarea floricolă dispare brusc din Piaţa Victoriei. Şi mai ciudat, la câteva ore apar alte poze, tot pe Facebook, în care se vede că decorul cu muşcate e acum în Piaţa Libertăţii!
Totuşi, se pare că (Doamne Ajută!) nu vom avea acum un nou Timfloralis. Era de ajuns ca un „răcit” cu coronavirus să strănute şi toţi admiratorii de flori să se trezească fiind contaminaţi. E greu de crezut că cineva va face un Timfloralis fără oameni, că aceştia vor fi ţinuţi la distanţă, când scopul acţiunii este exact unul de imagine, de atragere a publicului. De asemenea, nu crede nimeni că se va face coadă la văzut aranjamente florale, aşa cum se întâmplă la moaştele bisericeşti. Omul vine, stă jumătate de minut, face veşnicul selfie şi merge mai departe.
Din informaţiile noastre, se pare că toată sceneta aceasta floricolă a fost pusă la punct de cei de la Horticultura, societatea de specialitate a primăriei. Totuşi e greu de înţeles acest scenariu ciudat cu mutatul florilor dintr-o piaţă în alta.

În aprilie, atunci când ar fi trebuit să aibă loc o nouă ediţie a evenimentului, municipalitatea nu a avut ce face şi a trebuit să renunţe la idee. Dar, primarul Timişoarei nu a renunţat la idee şi anunţa atunci că luna mai e una excelentă pentru Timfloralis.

„Noi am vrea să organizăm Timfloralis, dar nu depinde de noi. Depinde de momentul când se va termina pandemia și dacă, la vremea respectivă, va mai fi oportun să organizăm un asemenea festival. Eu sunt optimist, cred că da. Sper, așa cum au spus unii specialiști, dar sunt doar estimări, fără să fie un angajament ferm, cine poate să facă angajamente ferme. Te doare sufletul…”, a declarat primarul, în luna aprilie.

sursa foto:  https://www.facebook.com/TimisoaraCEC/

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

O oră ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

O oră ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago