Sănătate

COVID-19: Deces al unei femei din Arad raportat cu o întârziere de peste o lună de zile

Numărul persoanelor decedate, infectate cu COVID-19, ajunge la 827 în România, conform Institutului Național de Sănătate Publică – INSP. Un deces a fost raportat de INSP la mai mult de o lună după ce persoana respectivă (Din Arad) a murit. Sunt și alte cazuri a căror raportarea, ca întârziere, se apropie de o lună de zile.

A murit o femeie de 83 ani, județul Arad, internată în 26 martie la Spitalul Județean de Urgență Arad, confirmată cu COVID în 30 martie. A decedat în 1 aprilie, suferind de pneumonie, insuficiență respiratorie acută, dependentă de aparat respirator și obezitate.

A murit o femeie de 83 ani, din județul Arad, internată în 18 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Arad, confirmată cu COVID în 25 aprilie. A decedat în 5 mai, suferind de pneumonie, insuficiență circulatorie acută, hipertensiune arterială (HTA), diabet zaharat (DZ) tip 2, insuficiență renală, infarct miocardic acut cu 4 stenturi.

A murit o femeie de 83 ani, din  județul Sibiu, internată în 11 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, confirmată în aceeași zi cu COVID. A decedat în 2 mai, suferind de boală cardiovasculară, boală cronică neurologică, boală cronică renală, gastrită hemoragică.

A murit o femeie de 65 ani, din județul Prahova, internată în 1 mai la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, confirmată cu COVID în 3 mai. A murit în 4 mai, suferind de insuficiență cardiacă, boală pulmonară cu oxigenoterapie, DZ dezechilibrat.

A murit un bărbat de 84 ani, din județul Arad, internat în 13 aprilie în spital, confirmat în următoarea zi cu COVID. A murit însă în 13 aprilie, suferind de HTA, hipertensiune pulmonară, boală Parkinson în antecedente cu insuficiență renală, anemie secundară.

A murit un bărbat de 72 ani, din județul Arad, internat în 29 martie în spital la Arad, confirmat în 1 aprilie cu COVID, a murit în 9 aprilie de pneumonie virală și hipertensiune arterială (HTA).

A murit un bărbat dfe 72 ani, din județul Neamț, internat în 26 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru insuficiență respiratorie și pneumopatie acută. Confirmat cu COVID în 28 aprilie, decedat în 4 mai, suferind de HTA, cardiopatie, DZ, neoplasm în tratament periodic din luna ianuarie.

A murit un bărbat de 59 ani, din județul Bacău, internat în 2 mai în Spitalul Municipal de Urgență Moinești, cu insuficiență respiratorie. Depistat cu COVID în 4 mai, a murit în 3 mai, suferind de pneumonie acută, sepsis cu punct de plecare pulmonar, BPOC neglijat, HTA, Fibrilație permanentă cu cardiostimulator, DZ II, obezitate morbidă.

A murit un bărbat de 70 ani, din județul Brașov, internat în 13 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Brașov, cu amputație degete membru inferior ulterior cu celulită antepicior la același membru. Confirmat cu COVID în 30 aprilie, a murit în 3 mai, având rinichi unic chirurgical, DZ II si complicații, HTA, boală cardiacă ischemică, gută.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

O oră ago

Tânăr și fără minte: prins de mai multe ori circulând fără permis. Îl paște închisoarea

Nu a învățat din greșeli. La data de 26 septembrie, polițiștii Secției 12 Rurale Periam…

2 ore ago

Pregătiri de „ciclon”! Va intra prin Vest însă în alte regiuni va ploua mai mult

O furtună va lovi România începând din weekend, conform ANM. Temperaturile vor scădea de la…

2 ore ago

Timișul are din nou post de administrator public. Cel mai probabil viitor ocupant, un cunoscut om politic local

Consilierii județeni timișeni au corectat, în ultima ședință de plen, soluția neortodoxă adoptată pentru a…

2 ore ago

Universitatea de Vest lansează un nou curs postuniversitar inedit, cu specializare în Asistență Socială Militară

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează înscrieri,…

3 ore ago

Cinema Timiș a ajuns la un an de activitate: 323 de proiecții de film și evenimente, cu 54.000 de spectatori/FOTO

Cel mai mare cinematograf al Primăriei Timișoara, Timiș, a ajuns la primul an de activitate.…

3 ore ago