Sănătate

Doctorul Virgil Musta vă întreabă: Ce veți face pentru a rămâne sănătoși și pentru a vă proteja după 15 mai?

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, care a vindecat sute de pacienți de COVID-19, vrea să știe ce și cum veți face după 15 mai, după ce se relaxează unele restricții, în așa fel încât să vă protejați și să rămâneți sănătoși.

Doctorul Virgil Musta, care face parte din comisia anti-Covid de la nivel național, lansează întrebarea pe grupul de facebook City Doctors – Comunitate pentru sănătate – https://www.facebook.com/groups/citydoctorscommunity/. Vă puteți înscrie în acest grup și îi puteți răspunde. Vrea să știe ce și cum veți face după 15 mai, cum veți proceda pentru a rămâne sănătoși, alături de cei din jur, chiar dacă se vor relaxa unele restricții?

„Simt nevoia consultărilor și sprijinului vostru pe marginea unor teme la ordinea zilei, unde trebuie sa iau și eu decizii, iar răspunsurile sau propunerile voastre mă pot ajuta în luarea unor decizii mai bune. În acest sens, mi-am propus să deschidem pe acest grup și o serie de discuții pe marginea unor subiecte de actualitate legate de sănătate. Temele vor fi lansate de mine, dar voi include și orice propuneri relevante venite de la voi. Pe marginea fiecărei teme, aștept opiniile voastre, pe care să le scrieți sub postare în comentarii. Împreună cu ceilalți membrii ai echipei o să centralizăm de fiecare dată răspunsurile voastre și o să încercăm să le folosim cât mai aplicat peste tot unde putem influența în bine anumite acțiuni, schimbări, măsuri etc. (…) Vă întreb, indiferent de măsurile de relaxare anunțate sau care se vor adopta până la urmă, cu ce responsabilități personale considerați voi că trebuie să rămânem fiecare dintre noi (fără să fie nevoie de obligație prin lege), astfel încât în săptămânile și lunile următoare să ne desfășurăm activitatea, să ne bucurăm de viață, dar să fim în siguranță, atât noi, cât și cei dragi nouă? Nu ne dorim să scrieți sfaturi generale pentru ceilalți, dar pe care voi nu le aplicați. Mă interesează un răspuns aplicat la cazul fiecăruia și argumentat, de genul eu și familia mea, după 15 mai vom proceda în felul urmator…pentru că noi considerăm că…”, scrie doctorul Musta.

Aveți răspunsuri? Oferiți-le!

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

8 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

14 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

16 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

17 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

17 ore ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

18 ore ago