Zâmbete amare

După Lae „Providenţialul” timişorenilor, Călin „Ocrotitorul” timişenilor

Deşi colegii săi de partid, de frică să nu rămână iar corigenţi cum s-a întâmplat la ultimele două scrutinuri, vor să amâne alegerile locale cât mai aproape de calendele greceşti, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, se antrenează puternic pentru întâlnirea cu alegătorii. În ultima perioadă, nu există un drum judeţean unde să nu taie panglica, un podeţ de inaugurat, o cărare de pietruit, un şanţ de săpat unde Dobra să nu apară cu o foarfecă de inaugurare sau o indicaţie preţioasă de dat. Chit că, se mai întâmplă, ca la câteva săptămâni după ce-a tăiat panglica, drumul să se surpe (Sânmihaiu Român).

Astfel că, din punctul acesta de vedere, după primarul Timişoarei, Nicolae Robu, ne-am ales cu însă un „fanatic al muncii”. Şi tot pe modelul Robu, şi la CJ Timiş marile obiective promise în urmă cu patru ani, se lasă aşteptate. N-avem drum lărgit spre Moşniţa Nouă, nici spre Dumbrăviţa, de muzeu, sală polivalentă, centru intermodal, stadion sau parcare supraterană nici nu mai discut. Măcar Dobra admite că nu s-au făcut, spre deosebire de Robu care se laudă că ar fi finalizate obiective care n-au depăşit stadiul unor hârtii. În lipsa unor realizări concrete, cei doi au ajuns să se întreacă în cine anunţă primul vreun demers al guvernului privind Centura de sud, un racord la autostradă etc.

În aceste zile, Dobra a mai făcut însă o mişcare electorală şi mă refer la lansarea unui aşa-zis program de relansare a judeţului, din toate punctele de vedere, denumit OcroTIM. Ei bine, nu ştiu cui i-a venit ideea acestei denumiri, dar ea este departe de-a fi măgulitoare la adresa timişenilor. Care ar avea nevoie aşadar, dincolo de vreo divinitate, de cineva care să-i ocrotească. Să fie aşa de neajutoraţi timişenii, că au nevoie de un protector, de un ocrotitor? Iar personificarea protectorului Timişului o să fie – nu-i aşa? – tocmai Călin Dobra. S-o fi gândit el că, dacă tradiţia spune că Timişoara îl are ca protector pe Sfântul Iosif de la Partoş, restul judeţul a rămas neprotejat?

Oricum, dacă Robu se consideră un personaj providenţial pentru Timişoara, pe care ar fi scos-o din mocirlă, după 50 de ani în care nu s-a făcut nimic (a spus-o de mai multe ori), Călin Dobra se vrea acum „ocrotitorul” Timişului. Altfel, cum „patrioţii” români cântă la beţii „Doamne, ocroteşte-i pe români”, locuitorii Timişului or să cânte acum: „Căline, ocroteşte-i pe timişeni!”?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

3 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

3 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago