Invatamant

Înscrierile în clasa pregătitoare, întrerupte de pandemie, continuă, în starea de alertă, până în 7 mai. Sunt peste 6.000 de locuri în Timiș.

Deși în 4 martie a început completarea și depunerea cererilor tip de către părinți, aceasta a fost întreruptă. Din 15 mai, în stare de alertă, aceasta continuă până în 7 iulie. În Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2020-2021, 6.274 de locuri în clasa pregătitoare.

Conform Ordinului Ministerului Educației, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, până în data de 7 iulie. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare tot până în data de 7 iulie, la solicitarea scrisă a părinților/tutorilor legal instituiți/împuterniciților legali.

Cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare se face în două etape succesive, după cum urmează:

  1. a)       prima etapă (8 – 20 iulie), în care repartizarea copiilor se face pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, folosind aplicația informatică și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare;
  2. b)      a doua etapă (21 – 31 iulie), în care este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean.
Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

5 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

8 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

8 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

9 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

10 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

10 ore ago