Opinii

„Patrioţii” şi „securicii”. De ce are nevoie Ciolacu de alde Codrin

E din nou mare tărăboi şi ciomăgeală în PSD! Preşedintele interimar, Marcel Ciolacu, este tot mai atacat din diverse părţi şi mulţi social-democraţi îl vor plecat din fruntea partidului. Asta poate şi fiindcă PSD-iştii  nu au multe preocupări în această perioadă de criză, astfel că trebuie să-şi omoare cu ceva timpul liber. Că doar nu s-or pune să citească! Săptămâna trecută, presa centrală a relatat că baronii Moldovei i-ar fi cerut lui Ciolacu să facă un pas în spate, pentru a-i face loc Gabrielei Firea.

Primăriţa Capitalei recunoaşte că a fost contactată în acest sens, dar îi jură credinţă veşnică lui Ciolacu. Dar pe vorbele lui Firea nimeni nu dă doi bani, fiindcă aşa le-a jurat credinţă şi lui Ponta şi lui Dragnea şi Vioricăi, pentru ca apoi să le înfigă pumnalul în spate. Un preşedinte de filială PSD chiar îi face o descriere plastică în acest sens: „Firea a învăţat că nu trebuie să atace rapid. Ea atacă lent, te strânge uşor, uşor, ca şarpele Kaa, te hipnotizează, îţi promite susţinere. După ce este convinsă că şi-a îndeplinit obiectivul, atacă decisiv şi fără milă. Ciolacu nu ar avea o şansă în faţa ei, dar ea vizează să ajungă preşedintele României şi, de aceea, este prudentă.” (sursa Europa Liberă.)

Atacul cel mai virulent a venit însă din partea lui Codrin Ştefănescu, fost secretar general al partidului şi fostă mână dreaptă a lui Liviu Dragnea. Adulator şi fost băiat de mingi al lui Vadim Tudor, Ştefănescu se află în aripa “hardcore” naţionalistă a PSD, antijustiţie şi antieuropeană. El spune că PSD-ul sub Marcel Ciolacu ar fi ajuns “penibila anexă ale lui Klaus Iohanis şi PNL”. Catalogându-i drept “securici” pe Ciolacu şi ai săi, Ştefănescu a chemat la “rezbel” pe PSD-işti împotriva actualei conduceri. El a dat şi o listă de lideri ai partidului, care cică ar fi acum indezirabili: “Numele Dragnea, Codrin, Olguţa, Şerban, Pleşoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de noua conducere a PSD.” L-a uitat aici pe „Mitralieră”, medicul care „ştie” că atunci când iei temperatura unui om îi furi şi datele personale (Sic!)

Apelul lui Codrin produce un mare val în PSD, mulţi cerându-le „patrioţilor” să preia conducerea partidului, iar dacă acest lucru nu le reuşeşte, să înfiinţeze un nou partid „patriotic”. De altfel, chiar Ştrefănescu spunea în urmă cu ceva timp că sute de mii de foşti PRM-işti sunt acum în PSD. Nu or fi sute de mii, dar câteva zeci de mii foarte probabil că sunt.

Ciolacu răspunde la aceste atacuri în maniera „ba pe-a mă-tii”, spunând că criticii săi fac de fapt jocurile lui Iohannis. Poate pare paradoxal, dar atacurile lui Codrin Ştefănescu, „Mitralieră” şi compania îi fac numai bine lui Ciolacu, mai ales în relaţiile PSD cu alte partide din ţară şi Europa.

Aşa cum se spunea că PSD-ul are nevoie de un PRM pe eşichierul politic, pentru a arăta că există ceva şi mai rău, aşa şi Ciolacu are nevoie de Codrin. Cât o fi fost Ciolacu de fost gonaci al lui Omar Hayssam şi vâslaş al lui Dragnea, faţă de troglodiţii lui Codrin, pare un adevărat lord londonez. Pe lângă personajele groteşti ale lui Codrin, Ciolacu şi echipa sa chiar sunt frecventabili. La o adică, poţi să stai la masă cu ei. Cum ar fi să stai la aceeaşi masă cu Codrin, Nicolicea, Olguţa, Mitralieră etc  decât dacă ai un stomac extrem de greu şi  o umbrelă să te aperi de flegme? Mă rog, poate ar putea Tăriceanu, ajuns ca un biet bătrân câine maidanez, care se adăposteşte la picioarele oricărui stâpân care îi aruncă un os de ros.

Având această sperietoare a „patrioţilor” în spate, aşa cum avea şi PSD-ul pe Vadim Tudor, Marcel Ciolacu şi echipa sa nu are astfel decât de câştigat, atât în plan intern, cât mai ales extern. Tradus într-o cunoscută frază de lemn, se poate spune că dacă nu erau Codrin şi „patrioţii” săi, Marcel Ciolacu trebuia să-i inventeze. Şi astfel să se legitimeze chiar ca un lider socila-democrat cu iz european

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

36 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

55 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

O oră ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago