Sănătate

Primul pacient care a donat plasmă, la Timișoara, pentru a-i ajuta pe cei de pe patul de spital. Tânărul s-a vindecat de Covid-19

S-a întâmplat și la Timișoara, după ce la București plasma de la un pacient vindecat de COVID-19 a fost administrată deja bolnavilor critici. La Timişoara, primul pacient vindecat de COVID-19 s-a prezentat miercuri, 6 mai 2020, să doneze plasmă de convalescent, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină pentru a vindeca alți oameni, cu sângele său.

Tânărul, donator fidel de sânge, a venit voluntar la Centrul de Transfuzie.

„Îl consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, spune primul donator de plasmă din Timişoara, Cosmin Alexandru Morărescu.

Tânărul a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara şi a fost declarat vindecat la jumătatea lunii aprilie.

„Gestul său este unul eroic! În ciuda suferinţei prin care a trecut, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 , temându-se pentru viaţa lui, cât a fost internat în spital, acum a dorit să vină în sprijinul altor oameni. Ne bucurăm că am avut ocazia să îl avem alături de noi şi îi mulţumim, pe această cale”, a declarat directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, doctorul Rodica Lighezan.

Plasma colectată de la donatorul convalescent va fi administrată unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timisoara, dupa ce va fi testată și declarată sigură pentru transfuzie.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

19 minute ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

39 de minute ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

3 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

4 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

4 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

5 ore ago