Primarul Timişoarei continuă lupta cu „haterii” de la unele instiţuţii, care se luptă cu ideea sa de a monta trotuare „şah” în toată zona centrală. El deja se antepronunţă şi pare să ştie că s-ar putea ajunge în situaţia de a se cere repunerea de asfalt pe trotuare, ceea ce ar fi total inacceptabil.
Vă reamintim că Direcţia de Cultură Timiş a depus plângere penală împotriva primăriei, pentru nerespectarea legislaţiei în proiectul referitor la montarea de pavele pe trotuarele din zona centrală a Timişoarei. De atunci, primarul se tot războieşte cu reprezentanţii instituţiilor care au cerut documente legate de lucrări. Acum, el vede deja perspectiva în care s-ar putea ajunge, anume să se ceară (re)turnarea de asfalt pe trotuare. El se apără şi apără proiectul, spunând că, de fapt, în zona Palatului Dicasterial a dorit de la bun început să pună piatră naturală. Vă reamintim că scandalul trotuarelor a „explodat”, după ce chiar în această zonă a fost instalat în premieră celebrul pavaj „şah”. Atunci, primarul spunea că ar fi fost vorba doar despre un experiment şi nu o soluţie finală https://debanat.ro/2020/03/nicolae-robu-explica-trotuarul-de-la-palatul-dicasterial-era-doar-un-experiment_288901.html .
„Este incredibil să ni se ceară ca în zona Cetate să repunem asfalt. Oameni buni, până acolo s-a ajuns! Pe lângă Palatul Dicasterial noi am vrut să punem piatră naturală, exact plăcile care sunt puse pe partea de mijloc a străzilor Savoya, Lucian Blaga și Vasile Alecsandri. Culmea culmilor, ies unii și spun că nu e bună! Acea piatră a fost aleasă de un colectiv de arhitecți condus de Șerban Sturdza, cel care a condus ani de zile Ordinul Arhitecților din România, cu care am lucrat pentru câteva proiecte și mi-a lăsat o impresie foarte bună. E un proiect cu care consider că ne putem mândri. Să vină cineva să spun că acea piatra naturală trebuie scoasă este descalificant”, a declarat edilul-şef.
Despre „haterii” care contestă ideile sale, el spune că nu îşi pune mintea cu ei, acuzându-i şi de apariţia „acvariului” din Piaţa Victoriei. Mai mult, primarul a primit şi încurajări pentru acţiunile sale, iar opoziţia ar avea la bază interese politice sau faptul că arhitecţii nu ar fi primit ceva aprobări şi acum s-ar putea răzbuna.
„Dacă noi ne-am pune mintea cu ei, ar trebui să facem o lucrare de reparații, să venim să turnăm asfalt cum a fost înainte. Sau în unele locuri ar trebui să repunem piatra aceea din ciment, care cred că e cea mai ordinară care există, care se folosește inclusiv în grădinile de la sat. Asta e piatra pe care am avut-o noi în zona care acești indivizi pretind că trebuie protejată. Au spus vreodată că nu este bună? Au spus ceva de acvariul care nu avea ce cauta lângă Operă, lângă acele palate superbe, lângă Castelul Huniazilor? Tot Robu a venit și a intervenit în forță. Am vorbit cu foarte mulți arhitecți, care mi-au spus să merg înainte, că cei care încearcă să mă împiedice au alt interes, fie politic, ori sunt supărați că nu li s-au aprobat documentații de urbanism așa cum au vrut ei”, a mai declarat primarul Timişoarei.
Zero kilometri de autostradă și drum expres! Aceasta este cea mai mare „realizare” a lui…
Societatetea Horticultura scoate la licitație cu strigare două spații comerciale situate în zone circulate din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 14.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Organizația de Management al Destinației Timișoara lansează joi, 14 noiembrie, primul magazin de suveniruri oficial…
Proiectul Heritage of Timișoara, lansat de Asociația Prin Banat încă din 2017, are din 2023…
A trecut abia o săptămână de la învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte…