Info si Utile

Se întrerupe apa rece în mai multe localităţi din Timiş

În cursul zilei de luni, în mai multe localităţi timişene va fi oprită alimentarea cu apă rece. Vor fi afectate localităţile Giarmata Vii şi Ghiroda, urmând ca la Recaş să fie demarată operaţiunea de spălare a reţelelor de alimentare, care va dura mai multe zile, diferenţiat pe străzi.

Luni, 25 mai, între orele  9:00 – 12:00, va fi oprită apa în localitatea Giarmata Vii, pe strada Luminiș, pentru montarea unor hidranți. Lucrarea este efectuată de către Primaria Ghiroda. Această lucrare poate afecta distribuția apei potabile și pe străzile Parcului și Înfrățirea.

Tot luni, 25 mai, între orele 12:00 – 17:00, se va opri apa în localitatea Ghiroda,  pe străzile Victoria, Câmpiei și Stejarului, tot pentru montarea unor hidranți. Lucrarea poate afecta distribuția apei potabile și pe străzile Sinaia, Semenic, Predeal,  Plopilor, Bucegi, Retezat și Lugojului.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, se recomandă clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

De asemenea, Aquatim anunță programul de spălare cu apă și aer în localitatea Recaș, aferent săptămânii 25.05-29 mai. Luni, 25 mai, marți, 26 mai, și miercuri 27 mai, între orele 9-14, se v a lucra pe străzile Clopotului, Răsăritului, Coloniei, G. Coșbuc, Lucian Blaga, Viilor, Pădurarului, Bachus, Vinului și Sudului.  Joi 28 mai și vineri 29 mai, se va lucra între orele 9-14, pe străzile Petalelor, N. Titulescu, Rozelor, Bujorilor, Armoniei, Răchitei și Văii.

Pe tronsoanele de conductă  pe care este programată spălarea apa va fi tulbure, iar pe celelalte străzi presiunea apei va fi scăzută.

În cazul în care lucrările programate într-o zi nu se finalizează, vor continua a doua zi pe aceleași străzi.

Spalarea conductelor face parte din programul de mentenanta preventiva a retelelor și urmărește asigurarea calității adecvate a apei distribuite consumatorilor.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, se recomandă clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. De asemenea, consumatorii sunt rugaţi să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago