Administratie

Adio (momentan) metro la Timişoara, se face un studiu nou şi ne gândim deja la monorail

Perspectiva metroului timişorean este tot mai îndepărtată, odată cu menţinerea liniilor de cale ferată pe estacadă, dar se lucrează şi se face… un nou studiu, ne asigură primarul. Iar dacă nu merge cu metroul, poate merge cu monorailul!

Fondurile europene au dat peste cap planurile primarului Timişoarei de a duce liniile de cale ferată din oraş în subteran, dar şi de a face un metro. Liniile de cale ferată nu mai dispar de pe estacadă, mai mult se extind, cu bani europeni primiţi de operatorul de infrastructură feroviară.

„Din momentul în care s-a anunţat că s-a câştigat o finanţare europeană pentru acest coridor de cale ferată, se va adăuga inca o linie la ceea ce există acum pe estacadă, cu largirea liniei, atunci este limpede ca nu se mai pune problema ducerii liniei in subteran. Noi, după ce am primit răspuns de la Ministerul Transporturilor, am purtat discuţii să vedem cum ne împărţim sarcinile pentru a crea sistemul de pasaje pe sub calea ferată şi peste calea ferată, încât să asigurăm fluenţa traficului auto în oraş”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Nicio problemă, se caută o altă soluţie pentru transportul subteran, Robu nu se lasă.

Cand ni s a spus că nu se mai pune problema să ducem liniile în subteran, noi am dat drumul unui studiu care să ne propună o altă variantă de metrou pentru Timişoara, pentru că avem crezul că într-o zi aşa ceva se va face. Noi mergem înainte şi aşteptăm oportunitatea de a face, fie metrou, fie alte tehnologii, dar ceva trebuie făcut. Până să ajungem la aparatele de zbor individuale, la zborul cu dronele va mai trece timp”, a mai spus Robu.

Ce ar fi acea altă tehnologie? Monorailul, primarul face deja planuri cum să construiască şi o asemenea linie de transport.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

21 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

44 de minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

13 ore ago