Politica

Alfred Simonis anunţă: Nu avem nevoie de experimente. PSD Timiş stabileşte săptămâna viitoare candidatul la Primăria Timişoara

PSD Timiş nu ştie nici acum cu cine va merge înainte la alegerile locale pentru funcţia de primar al Timişoarei. Alfred Simonis, liderul filialei Timiş spune că oraşul nu are nevoie nici de actualul primar, unul mediocru, dar nici de un experiment, care să fie şi mai slab decât cel din prezent.

Nu ştim, dar decidem săptămâna viitoare. Cine, cum, rămâne de văzut, este anunţul lansat de Alfred Simonis, care admite că s-a discutat cu mai multe persoane în ultimele luni, dar decizia nu a fost luată nici acum.

„Vă garantez că cel care va fi candidatul susţinut de PSD se va bate de la egal la egal cu actualul primar. Timişoara nu are nevoie de experimente, e important ca pe acest post să vină un om care a mai condus în domeniul administrativ. Putem estima, în urma analizelor, că un membru PSD s-ar putea să nu convingă şi să câştige în Timişoara. Nu e un orgoliu de partid, e interesul oraşului ca Robu să plece, e un primar mediocru, dar trebuie să ne asigurăm că nu vine cineva să facă şi mai rău. Săptămâna viitoare vom definitiva. Vă asigur că luăm în serios alegerile pentru acest post, pe măsurătorile făcute de noi, dacă suntem inteligenţi, dacă stabilim un candidat care nu depinde de orgoliul de partid putem să avem un primar”, a declarat Freddy Simonis.

Liderul PSD Timiş a recunoscut că discuţii au fost cu mai mulţi candidaţi.

„Da, în această perioadă am discutat cu mai mulţi candidaţi. Am discutat şi cu Pro România, dar vom lua cea mai bună decizie”, a mai afirmat liderul social-democraţilor.

Din cele mai multe estimări, candidatul susţinut ar urma să fie independentul Adrian Orza. De menţionat că la Pro România, a fost desemnat drept Marius Craina, care a plecat recent din PSD.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, cel desamnat de partid pentru post este Călin Dobra. Şi aşa va rămâne, spune Simonis, el nu va încerca să impună un candidat, aceasta deşi se ştie că relaţiile dintre fostul şi actualul şef al filialei locale nu au fost dintre cele mai bune.

„Dobra e desemnat candidatul PSD la CJT. El nu va fi schimbat. Desigur, aşa ceva e posibil doar dacă nu mai vrea Dobra să candideze. Avem decizii luate în Comitetul Executiv, Dobra este candidatul nostru, dar, în acelaşi timp, cred că Bojin (n.r Titu Bojin, fost şef al PSD Timiş, fost preşedinte al CJT) ar fi un câştig pentru echipa noastră în lupta pentru consiliul judeţea. Nu voi încerca să impun pe nimeni pentru postura de candidat”, a mai subliniat Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

27 de minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago