Politica

Candidatul USR PLUS la Primăria Sânandrei spune că e ameninţat şi urmărit cu maşina

Candidatul celor de la USR-PLUS pentru funcţia de primar al comunei Sânandrei, Mariu Herţa, afirmă că este ameninţat telefonic şi urmărit cu maşina pentru că vorbeşte prea mult şi are iniţiative. Acesta susţine că vine în faţa alegătorilor cu ceea ce a făcut deja şi nu doar cu promisiuni pentru viitor.

Pe lista succeselor Marius Herţa enumără o mai bună alimentare a comunei cu energie electrică, aducerea mijloacelor de transport în comun metropolitane, la un preţ mai bun, chiar şi faptul că cei de la CJ Timiş au acceptat să includă o pistă de biciclete alături de lărgirea la patru benzi a drumului de legătură cu Timişoara.

„Sunt un om simplu, un om care m-am săturat să fiu amenințat telefonic sau urmărit cu mașina de diverse personaje și un om care s-a săturat să i se închidă gura că nu are dreptul de a sta la “masa rotundă” a administrației locale. Nouă ne place să vorbim despre ceea ce am făcut: am înființat Asociatia Consumatorilor de Energie din Timiş, asociaţie ce se implică pentru a îmbunătăți calitatea de furnizare a energiei electrice. Datorită implicării noastre, compania ENEL s-a simțit forțată în iarna anului 2018-2019 și comuna Sânandrei a fost mutată pe o linie de furnizare separată. Astfel Sânandreiul este una dintre comunele fără probleme de alimentare cu energie electrică, atunci când majoritatea localităților se plângeau că au întreruperi mari, unele ajungând la câteva zile fără energie electrică în plină iarnă. Ne-am implicat în aducerea mijlocului de transport în comun. Am reușit, prin presiune asupra administrației locale și conducerii STPT, să scădem oferta primită pentru 5 curse zilnice Timișoara – Carani și Carani – Timișoara de la 38.000 euro fără TVA la sub 10.000 euro cu tot cu TVA. Azi avem, pe lângă aceste 5 curse, încă două curse de elevi, Covaci – Timișoara. Tot cu ajutorul comunității și prin presiune asupra administrației locale și a Consiliului Județean Timiș, am reușit să le forțăm mâna pentru a introduce pista de biciclete pe tronsonul de drum DJ692, ieșire Sânandrei spre Timișoara, până la intersecția de la EUROCCOPER, drum care prin proiect se va lărgi la 4 benzi, dar care nu a fost gândit cu piste de biciclete. Ei bine, datorită presiunii noastre și a comunității, putem spune că vom avea și pistă de biciclete, pistă benefică pentru toți cei ce vor dori să ajungă în parcul industrial Sânandrei cu bicicleta și în siguranță”, spune Herţa.

El a atacat decizia administraţiei locale de a construi un bazin, spunând că nu ştie să-l întreţină, dar nu are o creşă.

„Noi, comunitatea Sânandrei, nu avem creșă pentru cele 92 de cereri existente, dar ne batem cu pumnii în piept că vom construi un bazin de înot pentru care, în proporție de 85%, nici nu știm de unde vom avea banii necesari pentru întreținere, pentru că nu există o strategie la nivel de administrație”, a mai spus candidatul USR.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago