Zâmbete amare

Doi oameni de „onoare”: Nicolae Robu şi Dorin Epure

Între municipalitatea timişoreană şi clubul Heaven există un aparent război, care a izbucnit şi în spaţiul public. Şi spun aparent, fiindcă multă lume se îndoieşte de determinarea primăriei de-a prelua terenul ocupat de club din urmă cu 17 ani. Şi asta dincolo de tot felul de litigii aflate pe rolul instanţelor. O mutare halucinantă de ultimă oră a celor din primărie, şi aici se vede mâna primarului Nicolae Robu, a fost să apeleze la „onoarea” patronului clubului de fiţe pentru a părăsi locaţia. Incredibil, dar adevărat.

Dincolo de setea de bani, există onoarea și ca cetățean/cetățeni al/ai unui oraș precum Timișoara, acționarul/acționarii SC Elaine SRL ar trebui să țină la această valoare!”, se arată în comunicatul primăriei conduse de Robu.

Cum s-a ajuns aici? Cazul Heaven reprezintă o oglindă fidelă a administraţiei timişorene din ultimele două decenii. Până la un punct aduce şi cu cazul celebrului „acvariu” din centrul Timişoarei. Primul contract cu Epure a fost semnat în 2003, în vremea primarului Ciuhandu. Coincidenţă mare, în 2004 Ciuhandu îşi lansa campania electorală într-un club al lui Epure, situat în zona MV-urilor.

Şi mai interesant, în următorii ani se descoperă că, Epure utiliza 15.000 de metri pătraţi din terenul public, dar plătea chirie doar pentr 3.200 mp. Intră procurorii pe fir, iar fostul şef al Direcţiei Patrimoniu celebrul Nicuşor Miuţ, ajunge după gratii. Alături de el mai primesc condamnări cu executare sau supendare alţi patru angajaţi ai primăriei, într-un dosar cu un prejudiciu calculat la 230.000 de euro. Extrem de bizar, beneficiarul acestei afaceri, Dorin Epure n-a apărut nici măcar printre acuzații din acest proces, darmite să fie condamnat.

Doar acest scandal ar fi obligat Primăria Timişoara să rupă orice relaţie cu Epure, dar n-a făcut-o. Nu mai discut de un subiect absolut jenant şi care a făcut înconjurul ţării, în 2011 (tot Ciuhandu primar), când unei tinere cu handicap i s-a interzis accesul la ştrand. Doar pentru acest lucru şi toată coşmelia trebuia închisă. Nu s-a întâmplat.

Clubul de fiţe şi prafuri continua să funcţioneze, cu binecuvântarea primului „clubber” al Timişoarei, Nicolae Robu. Mai mult, când fostul viceprimar Traian Stoia l-a închis, pe motiv de poluare fonică, Robu a sărit ca ars, fiind în concediu, dând şi celebra proclamaţie pentru oraş: „Timişoara nu e campus monastiresc”. Mare fan de bumţi-bumţi, în perioada lui Robu se mai prelungeşte contractul cu Heaven până în 2019. Cică aşa au dat dispoziţie instanţele, iar Robu era acoperit. Dar se ştie cum stă treaba în litigiile dintre instituţiile statului şi entităţi private: când vrei să pierzi faci figuraţie, când vrei să câştigi te lupţi pe bune.

În fine, de la începutul acestui an, clubul stă ilegal pe terenul municipalităţii, nemafiind legat de niciun contract. Primăria cică ar avea unele litigii pentru a-l scoate afară, dar nu s-a întâmplat nimic. Epure se pregăteşte de sezonul estival, unde va avea nevoie de acord comercial din partea primăriei. Robu anunţă că se bate cu Heaven şi apelează la onoarea fostului miliţian. Asta poate fiindcă şi primarul a spus de multe ori că una din marile sale bogăţii este onoarea. (Oare prin ce filme se vorbeşte foarte mult de onoare?)

Şi ar mai fi un lucru de lămurit. În această luptă, Robu îl are alături pe Alin Popoviciu, mâna sa dreaptă de la partid? Nu de alta, dar Popoviciu i-a facilitat lui Epure intrarea în Bastion, unde a preluat cel mai important spaţiu pentru a organiza un aşa-numit „Centru pentru pregătirea tineretului”. În fapt o discotecă în toată regula, la a cărei inaugurare au fost prezenţi celebrul Nicu Gheară şi Florin Salam. Cei din CJ Timiş au reuşit să-l scoată pe Epure din Bastion din toate spaţiile pe care le deţinea.

Acum să vedem dacă şi Nicolae Robu este sau nu determinat să-l scoată de la Heaven. Iar dacă îl va scoate să sperăm că nu se va întâmpla ca în cazul “acvariului” din Piaţa Operei, când patronul acestuia a primit de la primăria condusă de Robu terenuri de peste un milion de euro, în schimbul mutării coşmeliei. Un schimb ca între nişte “oameni de onoare”.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

6 ore ago