Clubul Heaven se pregăteşte intens pentru a deschide sezonul de vară, cu toate că nu mai are contract cu Primăria şi nici nu va primi acord de funcţionare. Printre mai multe procese între municipalitate şi club, Primăria Timişoara face apel la “onoarea” patronului Dorin Epure pentru a elibera terenul în cauză.
Istoria relaţiilor dintre Primăria Timişoara şi patronul clubului Heavan, fostul miliţian Dorin Epure, a fost una cu suişuri şi coborâşuri. Ba era mare prietenie, ba adversitate. Din această ralaţie face parte şi un proces celebru, în urma căruia mai mulţi şefi din primărie, printre care fostul director de la “Patrimoniu”, Nicuşor Miuţ, au ajuns după gratii. Culmea, Epure nu a păţit nimic, cu toate că ocupa 15.000 de metri pătraţi din domeniul public, dar plătea chirie doar pentru 3.200 mp.
Acum între primărie şi club există mai multe dosare deschise pe rol. Cu toate că a expirat contractual de închiriere, Epure refuză să părăsească locaţia, pregătindu-se acum pentru sezoniul de vară. Sperând că se va ajunge la o înţelegere pentru închiderea conflictului, Primăria Timişoara a făcut public, miercuri seara, stadiul disputei pe care o are cu societatea care operează discoteca şi ştrandul.
„Având în vedere că la expirarea contractului cu SC Elaine SRL (Complex Heaven), PMT a refuzat prelungirea colaborării, între cele două entități s-a născut un conflict judiciar. Primăria Timișoara a făcut tot ce i-a stat în putință și va face și în continuare să evacueze spațiile ce-i aparțin, respectiv revin de drept, dar, amiabil, lucrurile n-au putut fi soluționate. Prin urmare, ne-am adresat instanțelor de judecată, prin următoarele demersuri:
- Dosar nr. 1193/325/2020, pe procedură scurtă, conform Codului de Procedură Civilă: acțiunea a fost respinsă în prima instanță, în data de 29.05.2020, iar astăzi, 3.06.2020, a fost formulat și transmis apelul la această hotărâre
- Dosar nr. 35754/325/2019, pe drept comun: acțiunea este in instanță, în procedură preliminară, singura comunicare fiind referitoare la timbrarea acțiunii; acțiunea nu are până în acest moment termen de judecată”, se spune într-un comunicat al primăriei, nesemnat nominal de nimeni.
Cei de la Primăria mai spun că „PMT nu a eliberat și nu va elibera acordul comercial de funcționare. Cu toate acestea, SC Elaine SRL efectuează pregătiri pentru a-și începe activitatea, sfidând, pur și simplu, autoritatea publică și prevalându-se de prerogativele limitate ale acesteia. Legat de acest acord comercial de funcționare, menționăm SC Elaine SRL a deschis ea însăși o acțiune în instanță, prin care solicită eliberarea acordului de funcționare, conform dosar 5209/ 30/ 2019*; acțiunea a fost respinsă în prima instanță la data de 26.03.2020 și, instanța constatând în cuprinsul hotărârii faptul că SC Elaine SRL nu face dovada deținerii legale a spațiului pe care îl folosește, deci că folosește în mod abuziv acest spațiu, neîndeplinind una din condițiile obligatorii pentru obținerea acordului de functionare. Hotărârea a fost supusă căii de atac, partea adversă având posibilitatea formulării apelului”.
În plus, municipalitatea a făcut și o plângere penală pentru deținere ilegală a spațiului. Toate aceste acțiuni au fost demarate la sfârșitul anului 2019, mai spun cei de la primărie.
Conform anunţului, între anii 2015-2020, au existat 10 dosare pe rolurile instanței de judecată în care SC Elaine SRL a contestat procesele verbale de constatare a diferitelor contravenții emise de Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Nouă procese au fost câștigate de către instituție, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedură. Până la rezolvarea problemei în instanţe, cei din primărie fac apel la… onoarea lui Dorin Epure pentru a părăsi baza.
„Facem apel și pe această cale la SC Elaine SRL să respecte legea, să respecte administrația publică locală și să renunțe la pretențiile evident nelegitime pe care le emite. Dincolo de setea de bani, există onoarea și ca cetățean/cetățeni al/ai unui oraș precum Timișoara, acționarul/acționarii SC Elaine SRL ar trebui să țină la această valoare! Ne exprimăm speranța că instanțele de judecată, respectiv de anchetă își vor face datoria, pronunțând sentințe juste, ceea ce, în opinia noastră, în spețele menționate, ar însemna, implicit servirea interesului public”, se mai arată în finalul comunicatului
Comentarii prin facebook