Sănătate

Medicii timişoreni reacţionează la inepţiile “inventatorului” vaccinului anti-coronavirus, Virgil Păunescu

Directorul Institutului Oncogen Timișoara, doctorul Virgil Păunescu, a declarat pentru Național.ro că, în cazul Covid-19, „tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie”. Reprezentanții Spitalului “Victor Babeș” şi ai Spitalului Judeţean din Timișoara se delimitează de afirmațiile doctorului Păunescu.

Doctorul Virgil Păunescu, directorul OncoGen, este cel care a declarat că lucrează la un vaccin împotriva Covid-19 la institutul unde se caută și leacul pentru cancer și un vaccin care să alunge alergia la ambrozie. Mai mult, doctorul Păunescu s-a și vaccinat cu o doză a vaccinului. Acum declară că tratamentul aplicat în spitale împotriva Covid este „apă de ploaie”.

„Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect”, a declarat Păunescu, pentru Național.ro.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara transmit că se delimitează de afirmațiile lui Păunescu. Spitalul este unitatea sanitară unde s-au vindecat cei mai mulți pacienți și la care doctorul Virgil Musta a aplicat tratamentul cu anticoagulant.

„Medicii specialiști ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș Timișoara se delimitează de afirmațiile dl Prof Virgil Păunescu prin care susține că terapia anticovid folosită in spitale este apă de ploaie și prin care se irosesc bani. Reamintim comunității importanta respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor și a prezentării precoce la spital in caz de infecție pentru instituirea terapiei in fazele incipiente ale bolii”, transmit medicii de la Spitalul Victor Babeș.

După reacţia merdicilor de la “Victor Babeş” a venit imediat şi a celor de al Spitalul Judeţean.

„Ca urmare a declarațiilor în spațiul public ale Prof. Dr. Virgil Păunescu cu privire la tratamentul împotriva virusului Covid-19, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu”din Timișoara face următoarele precizări:

 -întreg personalul medical al instituției se delimitează de afirmațiile făcut de Prof. Dr Virgil Păunescu;

 -considerăm că specialiștii în domeniu patologiilor infecțioase sunt îndreptățiti să ofere tratamentul de specialitate pacienților infectați cu Coronavirus;

-numărul uriaș al pacienților vindecați de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș” din Timișoara este un real succes și demonstrează profesionalismul lor precum și eficacitatea tratamentului;

-SCJUPBT face apel la rațiunea tuturor de a discerne lucrurile și de a avea încredere, în continuare, în specialiștii care fac eforturi uriașe pentru a gestiona această situație delicată nu numai pentru România cât și pentru întreg mapamondul”, a transmis Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

35 de minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

51 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

O oră ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

O oră ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago