Sport

SCM Timișoara are doi antrenori noi, foști campioni cu echipele din oraș

SCM Poli la handbal și Timișoara Saracens la rugby au de astăzi noi antrenori principali. Directorul clubului municipal, Vasile Rușet i-a prezentat pe cei care se vor ocupa de destinele celor două grupări. Este vorba despre oameni care au câștigat titluri de campion naționali alături de cluburile bănățene.

Așadar, la handbal a fost „instalat” Vlad Caba, campion cu Poli în 1991 și fost antrenor al echipei la finele anilor 90. Tehnician cu pedigree și cu performanțe frumoase în handbalul românesc ca antrenor, Caba revine acasă după aproape 20 de ani.

„Așteptam să vină și acest moment și cred că este momentul oportun pentru că planurile mele se potrivesc perfect cu cele ale domnului Rușeț. Vrem să facem o echipă competitivă și vizibilă pe plan național și chiar internațional, alcătuită din jucători de perspectivă, alături de experimentați”, a spus Caba, acesta urmând a fi ajutat în staff de Lucian Ghiulai și Sorin Sărăndan, nou preparator fizic care revine și el la echipă după 5 ani.

La rugby, revine la echipă, dar de această dată ca antrenor principal Valentin Calafeteanu, fost căpitan al formației, campion în mai multe ocazii și câștigător de Cupă a României. El va fi ajutat de Vali Popârlan, care își va continua și cariera de jucător.

„Este un moment zero la club și îmi pare bine să mă întorc în acest moment când putem construi totul de la zero. Nu va fi ușor plecăm cumva în necunoscut, mai ales în aceste vremuri, dar putem face lucruri importante împreună. Ne vom axa pe jucătorii vechi, dar vom continua tot timpul și jucători tineri și vom încerca să ne îndreptăm privirea cât mai mult spre viitor”, a spus Calafeteanu.
Deocamdată nu se cunosc datele de început/restartare a competițiilor iar noii antrenori vor trebui să se adapteze tot timpul la noile condiții.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

46 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago