Consiliul Judeţean Timiş

Se mișcă lucrurile la Aerodromul Cioca, de lângă Timișoara. Documentație pentru certificare – în licitație

Încep să se miște lucrurile la Aerodromul Cioca, de la margine de Timișoara. Consiliul Județean Timiş a lansat licitaţia pentru stabilirea firmei care ar urma să se ocupe de documentaţia aferentă dezvoltării aerodromului.
Consiliul Județean Timiș a făcut anunțul în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru „Documentatie necesară certificarii Aerodromului Cioca (proiectare, studiu topografic,etc.)”.
La Aerodromul Cioca situația este destul de „încurcată” – CJ Timiș are terenul, iar Primăria Timișoara clădiri, iar reprezentanții celor două instituții nu au reușit încă să găsească o cale de mijloc pentru a rezolva problema, deși inițiative au fost mai ales din partea CJ Timiș.

Întocmirea documentației, pentru care se face licitație pe SEAP, se face pentru asigurarea infrastructurii necesare aterizării, decolării, staționării, hangarării, efectuarea mentenanței și alimentării cu combustibil a aeronavelor de mici dimensiuni și posibilitatea transportului de persoane și marfă; crearea infrastructurii necesare efectuării serviciilor aviochimice. Aici se vor mai putea face zboruri de agrement, parașutism, zboruri școală, aerotaxi, ambulanță aeriană, reclamă aeriană, zbor cu planorul, demonstrații aeriene, competiții aeronautice și alte activități. Si 336.134,45 lei alocați pentru documentația referitoare la aceste lucrări. Pe SEAP, în anunț, scrie că firma căutată se va ocupa de „întocmirea Memoriului tehnic pentru emiterea Certificatului de urbanism; elaborarea studiilor de specialitate: Studiu geotehnic pentru heliport, Studiu topografic și de obstacolare pentru aerodrom și heliport, Studiu meteorologic; întocmirea proiectelor tehnice la faza de DTAC; întocmirea documentației tehnice necesare emiterii avizelor; e) întocmirea proiectului tehnic faza PT-DE; f) întocmirea documentelor de aerodrom (manualul aerodromului, planul de intervenție și de urgență, manualul de securitate aeronautică); întocmirea procedurilor pentru activitățile operaționale de zbor; h) întocmirea documentelor de instruire a personalului responsabil cu activități aeronautice; instruirea personalului de aerodrom; întocmirea documentelor necesare publicării în AIP, a certificării aerodromului; reprezentarea beneficiarului la AACR, în vederea certificării aerodromului”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

12 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

15 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

15 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago