Timp liber

Anul acesta, Ziua Timişoarei se sărbătoreşte în familie, fără cântăreţi care atrag mii de spectatori

Cu muzică şi dansatori bănăţeni, pe bilete gratis rezervate înainte. Aşa se va sărbători în acest an Ziua Timişoarei, fără a se mai aduce cântăreţi care atrag zeci de mii de spectatori, a anunţat primarul oraşului.

Adio sărbători măreţe, cu spectacole fără număr şi artişti cu nume grele din lumea pop. Aşa va fi în acest an Ziua Timişoarei, sărbătorită pe 3 august. Aceasta, desigur, din cauza pandemiei de coronavirus. Va fi un concert, dar unul „local”, cu muzică şi dansuri bănăţene, în Parcul Rozelor.

„Noi trebuie să trăim cât mai aproape de ceea ce am trăit obișnuit aici, respectând însă toate regulile pentru a ne proteja de această epidemie. Vom avea un concert de Ziua Timișoarei cu invitați Ionuț Fulea, Andreea Voica, Ion Drăgan, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu și Ansamblul Timișul Tineret și spectacolul se va întâmpla în Parcul Rozelor”, a declarat Nicolae Robu.

Numărul de locuri disponibile va fi limitat, iar rezervarea se va face ca şi la concertele primăriei din ultima perioadă.

„Acces numai și numai în limita locurilor disponibile pe bază de invitații oferite de Casa de Cultură. Vreau să exprim de la început rugămintea de a se înțelege că suntem sub reguli speciale și noi nu o să le încălcăm. Prin urmare, așa cum am avut un spectacol, un concert rock, cu Cargo, într-o zonă împrejmuită, total atipic pentru un concert rock mai ales, cu scaune și cu spectatorii stând pe scaune, cu mască, așa va fi și la acest spectacol de folclor. Și rugămintea este să se înțeleagă și să nu se vină fără invitație acolo pentru că oricum noi vom lua măsuri să nu permitem accesul nici măcar până la intrare, dar ar fi păcat să se ajungă la situații tensionate, fie și doar verbal între autoritățile care vor face tot ce trebuie pentru a se respecta regulile și iubitorii de folclor autentic și fanii acestor artiști excepționali. Nu vom mai avea ca altădată spectacole cu artiști care să aducă 15-20 de mii de spectatori, nu vom mai avea pentru că nu dorim să creăm situații care ar putea să conducă la îmbolnăvirea unor oameni”, a mai subliniat Robu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago