Politica

Cristian Moş despre infrastructura sportivă din Timiş: Stadionul Dan Păltinișanu e un exemplu clar despre neputința actualei administrații

Sportul şi infrastructura aferentă acestui domeniu al vieţii sociale au fost subiectele abordate, vineri, de Cristian Moş, liderul USR Timiş şi candidatul formaţiunii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. El a revenit cu ideea blatului PSD – PNL, de această dată focusat pe problema stadionului „Dan Păltinişanu”.

Reprezentantul USR PLUS a subliniat faptul că în acest moment problema infrastructurii sportive din judeţ este una exclusiv politică. Marile proiecte din domeniu sunt realizate doar la nivel de hârtie, el considerând că liderii politici actuali ar fi trebuit să se laude cu realizări, şi nu cu studii de fezabilitate şi proiecte.

Conform informaţiilor lui Cristian Moş, în ceea ce priveşte principala arenă sportivă a Timişului, stadionul „Dan Păltinişanu”, aici realizarea unei noi arene a ajuns doar în stadiul unor măsurători topografice şi nimic mai mult.

El a încercat să prezinte necesităţile sportului, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în faţa arenei vizate, cu ajutorul unei piramide desemnate pe un flipchart

instalat în parcarea aferentă stadionului. O piramidă care are la bază infrastructura sportivă, dar şi sportul de masă, care ar trebui să fie una de calitate, peste care se adaugă sportul de la orice nivel, până la nivelul satelor. Din discursul candidatului USR PLUS nu a lipsit nici de această dată ideea blatului PSD – PNL, Robu – Dobra, care ar duce un război de faţadă şi care, şi în această problemă a stadionului, încearcă astfel să îşi ascudă incapacitatea.

„Cred că Stadionul Dan Păltinișanu e un exemplu clar care ne arată neputința actualei administrații și distanța uriașă între vorbe, declarații și fapte. Cu oameni vechi nu vom putea face niciodată lucruri noi, niciodată lucrurile altfel, chiar dacă îi rotim între ei. Dacă ne gândim la promisiunile administrației locale și județene, îmi amintesc doar un șir lung de polemici între domnul Dobra de la PSD și domnul Robu de la PNL. Sunt convins că cei doi se află într-un război doar de fațadă, ei încearcă să își ascundă incompetența și nerealizările”, a spus Cristian Moș.

El a afirmat că timişenii şi timişorenii s-au săturat de certuri şi de promisiuni electorale care nu devin niciodată fapte.

„În clipa de față, sportul de performanță este un vârf de piramidă. Dacă legăm acest vârf de piramidă cu o ață, cu cât este mai performant acest sport într-o localitate, într- un județ, la un moment dat această ață oricum se va rupe. Noi, USR PLUS vom construi baza piramidei. Piramida trebuie construită de jos până sus. Să construim de jos, care este sportul de masă, și să urcăm în sus, ca orice copil din județul Timiș, din cea mai îndepărtată comună din județ, să poată ajunge, dacă își dorește și are calități, aici sus, la sportul de performanță. Și atunci vârful piramidei va sta pe o bază puternică”, a explicat Moș.

În propunerile alianţei pentru susţinerea sportului la nivel mic este şi acordarea de bani de la CJT pentru instalarea de coşuri de baschet, de exemplu, în toate şcolile, chiar dacă acestea sunt administrate de primării.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago