Politica

Cristian Moş despre reuşita campaniei “Fără penali”: Românii cinstiți, muncitori și plătitori de taxe au făcut acest lucru posibil

După mai bine de doi ani de la momentul în care USR a început să strângă semnături în stradă pentru iniţiativa “Fără penali”, proiectul a fost votat în Camera Deputaţilor. Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, afirmă că este o victorie a tuturor oamenilor cinstiţi din România, dar presiunile pe politicieni trebuie să continue.

Camera Deputatilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege iniţiat de USR prin care persoanelor care au condamnări penale li se interzice să mai ocupe funcţii publice. S-au înregistrat 295 de voturi “pentru” şi o abţinere. Legea urmează sa fie votată şi de Senat. Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, amintreşte cum partidul său a lansat campania “Fără penali” în urmă cu mai bine de doi ani, El consideră că este vorba de cel mai important proiect politic din ultimii 10-20 de ani, proiect susţinut de “oameni buni și cinstiți din toate categoriile sociale.”

“După cum se arată voturile în acest moment, sunt șanse să treacă legea și de Senat. Este doar o măsură MINIMĂ și de bun simț pentru politica din România. Este un proiect constituțional împotriva căruia nu prea se găsesc argumente. Doar corupții și penalii se tem de această inițiativă, pentru că nu doresc să se dezlipească de pe scaunele lor calde. Este suficient să ne uităm la copiii noștri și avem toate motivele să susținem acest demers ale cărui efecte cu siguranță se vor vedea în timp. Asta înseamnă un singur lucru: presiunea publică a funcționat! Adică românii cinstiți, muncitori și plătitori de taxe au făcut acest lucru posibil. Prin vot, proteste sau pur și simplu prin faptul că nu mai vor să fie conduși de penali”, a transmis Moş.

El afirmă însă că presiunile pe politicieni trebuie să continue, pentru ca proiectul să fie adoptat şi în Senat. Mia mult, el vrea să afle şi părerile contracnadidaţşilor săi la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, vizavi de acerst proiesct.

“Mi-ar plăcea să aflu pozițiile contracandidaților mei față de această inițiativă cetățenească. Domnule Călin Dobra, domnule Alin Nica, susțineți această inițiativă? Știm că partidele cu tradiție au suficiente cazuri de condamnați penali în funcții publice, de aceea cred că este timpul să vă asumați și dumneavoastră o poziție publică față de această inițiativă”, a mai declarat Moş.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

12 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago