Social

Traian Orban pleacă de la conducerea Memorialului Revoluţiei. El atacă haiducia imobiliară care a mutat sediul organizaţiei

Sufletul Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, Traian Orban, a decis să renunţe la funcţia de preşedinte al organizaţiei. Cel care a creat Memorialul spune că a venit vremea să plece, motivând prin faptul că are probleme de sănătate. El s-a arătat dezamăgit că, din nou, muzeul creat de el, este dat afară şi mutat pentru a doua oară din sediu.

Marţi, Memorialul Revoluţiei a rămas fără cel care a condus destinele asociaţiei timp de 30 de ani. În cadrul adunării generale a membrilor, Traian Orban a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte.

„Un om vine, stă, dar mai și pleacă. Din motive de sănătate m-am retras. Am probleme cu inima şi aceste haiducii imobiliare au frânat dezvoltarea Memorialului Revoluției. De-a lungul anilor mi-au creat, așa, un sentiment de neputință și zădărnicie. Acum vreau să predau ștafeta unor membri mai tineri, pentru că nimeni nu e bătut în cuie”, a anunţat Orban în cadrul şedinţei.

El şi-a exprimat mâhnirea că, după ce Memorialul a fost dat afară din sediul de pe strada Ungureanu, acum va trebui să-l părăsească şi pe cel de pe strada Oituz, pentru a fi mutat într-un loc despre care Orban nu are deloc amintiri plăcute, respective la Garnizoana din Piaţa Libertăţii, unde va deveni doar o componentă a unui muzeu al Revoluţiei.

„Eu în Piața Libertății am fost împușcat. Cum credeţi că aș putea conduce Memorialul în Garnizoană sau în altă parte de unde s-a tras? Eu am niște opinii personale în acest sens. Nu abandonez lupta, voi rămâne alături de asociaţie, voi lupta cât mă ţin resursele. Va decide Comitetul Director, e o chestiune internă, ei să o facă nu îmi bag eu coada în asta”, a mai spus Orban.

Tot cu ocazia şedinţei, în acest Consiliu Director au fost numite două noi persoane: Lucian Vasile Szabo şi Lucian Ionică.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

11 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

13 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

14 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

15 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

15 ore ago