Opinii

Cum a micţionat PNL nu doar pe Diaspora, dar şi pe românii din ţară

După lungi negocieri, marţi în plenul reunit al Parlamentului au fost votaţi noii şefi ai Curţii de Conturi, una dintre cele mai importante instituţii din România. Printre cei votaţi se numără şi baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. El a primit 294 de voturi, aşadar şi votul liberalilor, doar 55 de parlamentari votând contra.

Ca atare, pentru viitorii nouă ani, Bădălău va fi vicepreşedinte al Direcţiei de Audit al Curţii de Conturi, funcţie pentru care va fi remunerat cu peste 5.000 de euro pe lună.

Numirea lui Bădălău este emblematică pentru clasa politică din România, fiind un formidabil exemplu pentru care unele instituţii nu funcţionează. Sau funcţionează ca nişte anexe ale politicului, cu toate că, oficial, ar trebui să fie independente. Cu specimene precum Bădălău cocoţate în vârful lor, aceste instituţii vitale ale României sunt pur şi simplu ridiculizate. Un bun exemplu este inclusiv Curtea Constituţională.

Ce l-a recomandat pe baronul roşu din Giurgiu în fruntea Curţii de Conturi? „Mă recomandă că am fost membru al Guvernului şi cele trei mandate de parlamentar”, a răspuns tot acesta. Pe bune?

Personaj rudimentar şi una dintre cele mai sinistre figuri ale politicii româneşti, Bădălău trebuie doar să deschidă gura pentru a convinge pe oricine că, într-o societate normală, n-ar fi ajuns nici portar la Curtea de Conturi. Dar e România în epoca PSD-istă o ţară normală?

Faptele sale de vitejie încep în 1988, când a fost condamnat la închisoare fiindcă a furat patru saci de grâu. A scăpat fără o zi de puşcărie, printr-o graţiere semnată de Ceauşescu, când a împlinit a 70 de ani. Numai această găinărie ar fi trebuit să-l împiedice să ajungă la şefia Curţii de Conturi. El a mai avut probleme, ulterior şi cu ANI şi cu DIICOT, dar le-a rezolvat. Evident, Bădălău este şi putred de bogat, ca orice baron PSD-ist care a lucrat doar la stat.

“Dragnist” convins, în 2017, Bădălău a fost ajutat de PSD să schimbe legea de funcționare a Curții de Conturi, astfel încât să poată ocupa o funcție și inginerii. el fiind de profesie inginer. Aşadar numirea lui era cu premeditare, fiind susţinut în acest sens de Liviu Dragnea.

Din păcate însă, la această golănie politică au participat şi liberalii. Nu spun că negocierile dintre partide nu ar putea fi benefice. Dar, totuşi, te mai uiţi la omul pentru care îţi dai acceptul. Nu-i de mirare că PSD l-a propus pe Bădălău, fiindcă intră în fibra acestui partid să mineze şi să ia în băşcălie toate instituţiile vitale ale statului. Problema este că şi-a dat acordul PNL.

Ori în momentul în care PNL l-a acceptat pe Bădălău, l-a acceptat împreună cu faimoasa cântare a baronului PSD-ist: “Să vină diaspora, că noi ne pişăm pe ea”. Şi această chestiune nu a fost singulară, acelaşi Bădălău catalogându-.i pe românii din străinătate “hoţi şi cerşetori”. Ca atare, votându-l pe Bădălău, indirect şi PNL a micţionat pe Diaspora română. Mai grav, având în vedere calificările individului, liberalii au urinat pe toţi românii.

P.S. În aceeaşi zi cu Bădălău, a fost votat şi fostul preşedinte al PSD Timiş Ilie Sârbu în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. La 70 de ani, Sârbu încă se agaţă cu toţi colţii săi de dinozaur PSD-ist de o funcţie la stat. El cumulează astfel, un salariu uriaş, o pensie specială şi una normală. O fi de neînlocuit şi absolventul de Teologie, cu stagiu la Mănăstirea Secu?

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

2 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

6 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

8 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

8 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

9 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

9 ore ago