Sport

Forță pe extremă. Un marcator pur sânge pe semicercul violet

Primul jucător portughez din istoria handbalului timișorean este Sergio Barros, 28 ani, cu o experiență la Sporting Lisabona și în campionate din Spania, Macedonia sau Turcia. Lusitanul a ales România după ce s-a consultat cu jucători ce au mai evoluat aici fiind convins ca Liga Națională este un campionat puternic.

”Am decis acum câțiva ani să joc dincolo de granițele țării mele, să acumulez experiențe noi ca jucător. Mă pot întoarce oricând să joc în Portugalia, dar pentru că după ce închei cariera de jucător voi dori să devin antrenor, cred că e benefic să mă familiarizez cu mai multe stiluri ale handbalului, care se joacă în Europa. Am câțiva cunoscuți care au fost ori sunt în prezent în handbalul românesc și toți mi-au povestit de campionatul de aici; de exemplu, am fost coleg de echipă cu Allahkaram Esteki în Spania, el venind acum la Buzău, selecționerul nostru Paulo Pereira, fost antrenor la CSM București, câțiva jucători de la Baia Mare cu prezențe în reprezentativele Portugaliei și Braziliei. Cu toții mi-au vorbit despre handbalul de aici, așa că am decis să vin”, a spus Barros, noul jucător al Politehnicii.

Lusitanul a încheiat abia prima săptămână de antrenamente, la SCM Politehnica, după ce, la sosirea în România, a trecut prin perioada de izolare impusă de condițiile actuale. S-a acomodat deja inclusiv cu limba română, pe care dorește să o învețe cât mai repede.

Nu știu cum va fi, pentru că e primul meu an în România, dar din poveștile prietenilor și din ce am văzut, cred că e un handbal cu totul diferit. De exemplu în Spania, era mai mult tactică, iar media de înălțime a jucătorilor nu era atât de mare. Aici, cred că handbalul e mult mai fizic și poate nu atât de tacticizat. Sper ca totuși colegii mei să-mi trimită cât mai multe mingi pe contraatac. Îmi place apărarea puternică și apoi jocul cu goluri rapide. Așa e handbalul modern, cu apărare dură și cu goluri pe contraatac”, a mai spus handbalistul portughez.

Principala calitate a lui Sergio Barros este viteza de reacție, o condiție esențială pentru un handbalist ce evoluează pe postul de extremă. De altfel, la două din cluburile anterioare – Eurofarm Rabotnik Bitola (Macedonia) și Bursa Nilufer (Turcia) – Barros a fost golgheter atât timp cât a evoluat.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

9 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

9 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

10 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

11 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

11 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

14 ore ago