Politica

Monarhistul republican. În aşteptarea PSD, Adrian Orza primeşte prima suţinere politică pentru o nouă candidatură la scaunul de primar al Timişoarei

Până PSD Timiş se decide să oficializeze relaţia mai mult sau ami puţin potrivită cu Adrian Orza, fostul viceprimar ţărănist al Timişoarei a primit o mână de ajutor. Aceasta vine de la prietenul său Marian Cucşa şi noua formaţiune a acestuia: Partidul Republican.

Fostul lider ţărănist Adarin Orza este ca şi antamat de PSD pentru o candidatură la scaunul de primar al Timişoarei. Până PSD Timiş va decide să oficializeze această relaţie, Orza a primit susţinerea bunului său prieten Marian Cucşa. Tânăr traseist politic, după un stagiu mai lung la ALDE, Cucşa tocmai s-a transferat de la Forţa Naţională a lui Teodor Meleşcanu la Partidul Republical, formaţiune proaspăt înfiinţată de Alexandru Coita, un aşa-zis analist politic crescut în studiourile Antena3.

Anunţul de susţinere a fost făcut astăzi, chiar de Coita:

“Am avut numeroase consultări departe de spaţiul public pentru a sprijini cel mai bun candidat pentru primăria Timişoara. Ne dorim pentru Timişoara mai mult! Puţini ştiu că Timişoara e primul oraş din România, în care taxele şi impozitele se plătesc online, încă din 2002! Lucru posibil datorită unui om pe care-l susţinem la primăria Timişoarei: Adrian Orza”, a transmis Coita prin intermediul unui comunicat de presă.

“M-a convins, în primul rând, puterea de muncă a lui Adrian Orza. Este omul reprezentativ pentru Timişoara. Îmi place că nu se axează pe luptele politice, că încearcă să coalizeze cât mai mulţi oameni, din orice zonă, pentru a-şi putea pune în aplicare planurile constructive. Şi a dovedit de fiecare dată. Este omul faptelor, nu al vorbelor şi aici avem un punct comun. Toate proiectele pe fonduri europene, de dezvoltare a oraşului, implementate de administraţia Robu au fost obţinute de administraţia din care a făcut parte Adrian Orza”, a completat şi prietenul lui Orza. Deputatul Marian Cucşa, devenit secretar general al Partidului Republican

După alianţa cu PSD, Adrian Orza va trebui să explice, de acum înainte, şi cum el, mare monarhist, crescut la umbra regalistului Gheorghe Ciuhandu, va candida susţinut de… Partidul Republican.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

40 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

46 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

58 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago