Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei se vede nevoit să anuleze PUZ-ul aferent construcţiei de pe terenul de fotbal Mănuşarul

Odată ieşit la suprafaţă întreg scandalul legat de realizarea unui bloc pe terenul de fotbal de la Mănuşarul, primarul Nicolae Robu spune că a cerut aparatului său de lucru să demareze pregătirile în vederea anulării proiectului urbanistic zonal care a stat la baza emiterii autorizaţiei de construcţie. El spune că ar fi apărut documente despre care el nu ar fi ştiut, dar nu a uitat să precizeze că autorizaţia respectivă de construcţie nu ar purta semnătura sa, pentru că a apărut la două zile după ce el plecase în concediu.

Intenţia dezvoltatorului imobiliar care voia să ridice un bloc între case în zona Ciarda Roşie din Timişoara se apropie de un final neaşteptat. Investiţia ar urma să nu se mai realizeze, aceasta după ce primarul a anunţat că va iniţia o hotărâre de consiliu local de anulare a proiectului urbanistic zonal care a stat la baza emiterii unei autorizaţii de construcţie, anul trecut, chiar în ziua ajunului de Crăciun. PUZ-ul, spune Robu, a fost emis pe vremea administraţiei Ciuhandu, iar semnătura sa nu se află nici măcar pe autorizaţia de construcţie, el fiind plecat în concediu deja.

„Da pot să vă răspund am fost la întâlnire cu cetăţenii când am văzut că s-a întâmplat ceva că părea că nu e bine. Autorizaţia de construcţie a fost dată de primărie, dar nu cu semnătura mea, părea că e totul în regulă, că eu eram plecat din 22 decembrie în vacanţă. Aceste autorizaţii se dau dau după PUZ, după cum e documentaţia acolo. Nu se caută în istorie ce a fost înainte. Deci nu s-a greşit. Mergând între oameni, că eram contrariat, am primit acolo un extras şi acolo scrie că proprietatea era din 2006, iar PUZ-ul din 2008, la categeoria terenului scria „curţi construcţii”. Cetăţenii, văzând că şi-au făcut un grup pe Facebook le-am scris să mă contacteze. N-am ştiut de acel teren, nici nu am ştiut că acolo a fost teren de fotbal. Cetăţenii aveau documente de care nu ştiam, în care scria că e bază sportivă. Concluzia e că, aşa stând lucrurile, voi iniţia demersurile pentru anularea acelui PUZ, aprobat în 2008. Cei care l-au întocmit, au spus că s-a făcut inclusiv dezbatere publică, e ataşat la dosar un anunţ, oamenii de acolo erau contrariaţi când au aflat că s-ar fi făcut dezbatere publică. Eu consider că cetăţenii au dreptate. Că a fost teren de sport şi că i s-a schimbat destinaţia ilegal. Sunt înscrisuri în cartea funciară în acest sens. Se poate face schimbarea, condiţionat de crearea unui alt teren de sport similar. În aceste condiţii, am cerut apartaului de lucru să facă preparativele pentru anularea PUZ-ului respectiv”, a recunoscut Nicolae Robu.

Schimbarea de 180 de grade a discursului primarului vine după ce activistul civic Cristi Brâncovan a prezentat o serie de dovezi că acel teren chiar apare în documentaţia existentă la Cartea Funciară precizează că acolo era teren de fotbal, aşa cum debanat.ro a şi relatat
https://debanat.ro/2020/07/dovada-ca-a-fost-teren-de-sport-apar-probe-in-cazul-constructiei-din-ciarda-rosie-pe-locatia-fostului-stadion-manusarul_300789.html

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

3 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

4 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

5 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

8 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

9 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

10 ore ago