Sport

Timişoara Saracens s-a întărit pe linia de apărare: a venit internaţionalul Mihăiţă Lazăr

Cea mai bună echipă de club din Timiş din acest mileniu, Timişoara Saracens, doreşte să revină unde îi este locul şi anume în topul ligii de rugby. Fapt pentru care s-a întărit considerabil, iar gruparea bănăţeană a dat o lovitură de imagine prin aducerea pilierului Mihăiţă Lazăr.

Născut în 1986, Mihăiţă Lazăr a jucat patru ani pentru Poli Iasi, înainte de a pleca la clubul francez CA Saint-Étienne Loire Sud Rugby, care la acel moment evolua în Fédérale 1, primul eșalon valoric din rugby-ul amator în Franța. În sezonul 2010-2011 s-a alăturat clubului Pays d’Aix în Pro D2, al doilea eșalon valoric profesionist francez. Din sezonul 2011-2012 evoluează la clubul de Top 14 Castres Olympique, cu care a fost campion a Franței în 2013. Astfel a devenit cel de-al șaselea rugbist român care cucerește „Scutul lui Brennus”. A mai jucat în Hexagon pentru Grenoble şi Oyonnax.

A fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Cehiei în 2008. A participat la Cupa Mondială de Rugby 2011, marcând un eseu în meciul cu Scoția. A fost ales din nou la linia întâi la Cupa Mondială de Rugby 2015. Cu siguranţă ar fi jucat şi în 2019, dar o regretabilă greşeală a Federaţiei Române de Rugby a făcut ca România să fie eliminată din competiţie la masa „verde” deşi stejarii şi-au câştigat dreptul pe teren de a juca acolo.

Au mai venit la echipa bănăţeană Sorin Pîndichi, de la Cleopatra Constanța și Kemal Altinok de la ”Dinicu Golescu” București, doi internaţionali sub 20 de ani, cu care antrenorul Valentin Calafeteanu a mai lucrat.

În fine notăm şi revenirea lui Gigi Militaru, campion cu Timişoara Saracens în mai multe rânduri, care a jucat ultimul sezon la Tomitanii Constanţa.

Rugbiştii bănăţeni s-au reunit de câteva săptămâni, dar marea majoritate a antrenamentelor s-au desfăşurat în sala de forţă, din motive „pandemice”. În viitorul apropiat rugbiştii se vor pregăti şi cu mingea, iar prima competiţie va fi Cupa României, care va avea startul în august.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago