Administratie

Un nou proiect imobiliar controversat, pe Calea Bogdăneştilor. Bloc de zece etaje pe doar 770 mp!/Video

Un bloc de zece etaje într-o zonă în care înălţimea maxim admisă este de P+4! Este vorba de un nou proiect imobiliar controversat, care ar urma să fie ridicat pe Calea Bogdăneştilor, colţ cu Suceava. Proiectul nu are prevăzut nici măcar locuri de parcare!

Un nou potenţial scandal din motive imobiliare este pe cale să izbucnească în zona străzilor Bogdăneştilor şi Suceava. Acolo unde ar urma să fie ridicat un bloc de zece etaje, într-o zonă în care regimul de înălţime este de P+4. Marţi, 21 iulie, locuitorii din zonă sunt invitaţi să participe la o întâlnire online cu proiectantul, între orele 14.00 şi 15.00, prin platforma online Microsoft Teams

PUZ-ul al cărui “cap de afiş” este un bloc cu zece etaje, este situat lângă hotelul Del Corso construit de fostul city manager al Timşoarei, Sorin Drăgoi.  Proiectul aparţine firmei Trei Dion Pizza.

 “Senzaţia oamenilor din zonă este că primăria ar admite că nu e ceva în regulă, dar vrea să vadă cât de mare este împotrivirea la proiect şi potenţialul de scandal. Întrebarea este de ce primăria nu aplică regulile pur şi simplu. Dacă legea permite acolo zece etaje, atunci ce mai conteaza dacă se împotriveşte un vecin?”, ne-a spus unul dintre locuitorii din zonă

Potrivit memoriului tehnic depus la primărie, blocul cu parter plus zece etaje (înălţime 36 de metri)  va fi amplasat pe un teren de doar 770 de metri pătraţi, pe care se află o casă cu un etaj.

Procentul de ocupare al terenului (POT) propus este de 45%. Coeficientul de utilizare a terenului (COT) este 2.9. Cutuma arată că un COT normal este de sub 1. Procentul de spaţii verzi amenajate este de minim 20%

Terenul face parte din unitatea teritoriala UTR 12, cu un regim maxim de înălţime P+2 şi P+4.

“Funcţiunea propusă este: – locuinţe colective şi funcţiuni complementare. Funcţiuni permise: – servicii, comerţ, alimentaţie publică, hotel, cultură, învăţămînt, sănătate, spaţii verzi amenajate, locuri de joacă pentru copii, zone de recreere şi odihnă, staţionare autovehicule, instalaţii tehnico-edilitare necesare zonei, conversia locuinţelor în alte funcţiuni ce nu deranjează zona de locuit”, se arată în Memoriul tehnic depus la primărie.

Ce este total în neregulă e faptul că proiectul nu propune niciun loc de parcare. Ori la un imobil cu zece etaje, ar trebui să existe cel puţin 100 de parcări. Mai exact, în memoriu se arată că problema parcărilor va fi rezolvată ulterior: “Numărul de locuri de parcare necesare şi amplasarea lor (la sol/ subsol) se va stabili în etapele viitoare ale proiectului, în functie de conformarea finală a clădirii propuse.”

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

9 minute ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

O oră ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

2 ore ago

Primele despărțiri la Dumbrăvița

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…

2 ore ago

Bani pentru un campus verde și inteligent la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…

3 ore ago

UVT și Primăria Timișoara au lansat sondajele pentru noua ediție a „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara”

Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…

3 ore ago