Politica

Alfred Simonis îi solicită lui Nicolae Robu să se retragă din cursa pentru Primăria Timişoara

Printr-o scrisoare deschisă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, face un apel la adresa primarului Nicolae Robu să se retragă din cursa pentru un nou mandat. Liderul PSD îşi motivează această solicitare prin procesul penal în care este implicat edilul-şef.

Alfred Simonis afirmă că îl consideră nevinovat pe Nicolae Robu. Totuşi, procesul în care este implicat primarul aruncă o umbră asupra oraşului, motivează liderul PSD. Prezentăm integral textul lui Simonis:

Domnule primar Nicolae Robu,

Am luat la cunoştință, alături de o țară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naționalizate.

Vreau să fiu bine înțeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Si vă doresc ca instanța să vă găsească nevinovat.

Pe de altă parte, vă rog să fiți şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderație, de toleranță, de bun simț, de hărnicie şi nu merită să fie târâți în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veți câştiga în septembrie, veți avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veți fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediți că nu sunteți vinovat.

De aceea, fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar, scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată. Sunt convins că puteți găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Ați arăta că puneți interesul oraşului deasupra oricăror alte mize.

Cu respect,

Alfred Simonis
Preşedinte PSD Timiş 
(P)

 

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

23 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

42 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

48 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago