Opinii

Cum au scăpat “nebunul” şi “şpăgarul” Robu cu “nebunul” şi “nemernicul” Popoviciu de Viorel Coifan

Motto: Gigi Becali: “M-am certat si cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţă, dar nu ne-am insultat”.

PNL Timiş şi-a depus luni lista cu candidaţi la Consiliul Judeţean, marele absent fiind fostul preşedinte al organizaţiei, dar şi al CJ Timiş în perioada 1992-2000, Viorel Coifan. Cu toate că a fost, în acest mandat, unul dintre cei mai activi consilieri judeţeni PNL, Coifan s-a făcut “vinovat” de altceva: “lesmajestate”. E adevărat, în alte vremuri, această “crimă” se pedepsea cu moartea, acum doar cu “ejectare” de pe listă. Concret, Coifan a refuzat să se numere printre adulatorii lui Nicolae Robu, nu i-a dat “like”-uri la postări şi nici nu i-a făcut comentarii elogioase. Lucru care în PNL Timiş se pedepseşte, chit că se încalcă inclusiv Statutul partidului.

În schimb, pe poziţia a doua îl regăsim pe Alin Popoviciu, cel care reprezintă principala vulnerabilitate a PNL Timiş. (Ionuţ Nasleu a fost ascuns.) Fost asociat în afaceri şi purtător de “louisvuittoane” al Elenei Udrea, unul dintre cei mai detestaţi politicieni ai ultimilor 20 de ani, Popoviciu a ajuns omul care taie şi spânzură în filială. Potrivit lui Coifan, inclusiv lista pentru CJ Timiş a fost făcută pe o plajă din Mamaia de Popoviciu şi Robu. Nu mai discut că, în urmă cu patru ani, cu Popoviciu cap de listă la CJ Timiş, PNL a repurtat o înfrângere umilitoare la alegerile locale. Cu toate acerstea, Robu are o slăbiciune, cel puţin bizară, pentru Popoviciu. Despre dosare penale nu amintesc, fiindcă au fost închise

Nu are absolut nimic domnul Popoviciu, absolut nicio problemă, se crează aşa o poveste negativă în jurul lui, absolut fără niciun temei. Este un om care a muncit foarte mult în partid, care atunci când a fost deputat a făcut treabă foarte bună”, spunea Robu chiar luni despre Popoviciu. Şi totuşi, cu ceva ani în urmă, între cei doi au existat câteva schimburi de replici absolut halucinante. Ori, dacă avea personalitate măcar până la genunchiul broaştei, chiar nu ai putea ajunge acum să fii prieten la cataramă cu unul care te-a făcut nebun şi şpăgar. Şi mă refer la Robu. E adevărat, nici actualul primar nu a fost mai prejos, spunând despre Popoviciu că este nermenic, circar, nesimțit şi… nebun

Dar să le dau cuvântul celor doi. Încep cu Alin Popoviciu:

“Aţi reuşit să faceţi ca o întreagă ţară să râdă de Timişoara, ca toate televiziunile naţionale să o supranumească Palmişoara, oraşul în care palmierii cumpăraţi de dumneavoastra sunt păziţi de poliţiştii locali. Aţi descalificat uniforma de poliţist local.. Nu vi se pare penibil?”.

Nicolae Robu a mințit cu nerușinare. Robu este de 100 de ori mai rău ca Ceauşescu. Ceauşescu mai accepta să fie contrazis din când în când. Şansa noastră este că nu trăim în Vestul Sălbatic, dacă Robu ar fi un şerif toţi am fi morţi. Ne-ar împuşca fără somaţie”.

Nu credeam că omul acesta poate să ajungă să mintă cu asemenea nerușinare. Eu i-am cerut pe Legea 544 un răspuns oficial, nu l-a dat. Adică vrea să-mi spună mie Robu că a cheltuit cu deplasările 1.600 de euro? Îşi bate joc, efectiv îşi bate joc, nu credeam că poate să dea un asemenea răspuns. Omul acestea, la cum se manifestă şi cum minte, mă face să cred că în Timişoara s-a descoperit o nouă boală – schizorobiala. Omul ăsta suferă de o boală ce e rară sau unică. Nu credeam ca în Timişoara să se descopere asemenea boli. Sunt convins că psihologii şi timişorenii urmăresc cum se desfăşoară aceasta”.

Primăria a dat pe şest 1.000.000 de euro pentru mutarea acvariului. Acvariul a fost marea promisiune electorală a lui Robu. Cred că ar fi dat și o jumătate din Timișoara ca să o respecte”.

Nicolae Robu crede că la Primăria Timişoara este ca la facultate, când veneau studenţii care îl lingeau în fund cum sunt Diaconu şi Marian Vasile. Ăştia erau lingătorii şefi. L-au lins în fund zi de zi cinci ani.

“Nu mă gândesc să-l dau pe domnul Robu în judecată. E foarte greu să dai un nebun în judecată, nebunul e nebun. Pe omul care nu gândeşte şi este dus de acasă trebuie să îl laşi în pace. Afacerea «acvariul» este oricum o mare golănie, pe care Robu încearcă să o ascundă. Sunt două variante ori domnul Robu a semnat afacerea cu «acvariul» pentru că este dus de acasă, e nebun ori a luat şpagă. Şpagă foarte mare”,

Dacă zice Robu că eu am făcut şmenuri, înseamnă că primul şmen l-am făcut cu el. Pe contractul din complex este semnătura mea şi a lui Robu”.

Am discutat cu liberali foarte serioşi din Parlamentul României, iar aceştia mi-au spus că speră ca Robu să fie declarat incompatibil în procesul cu ANI şi să-şi piardă mandatul de primar. Asta, pentru că acţiunile lui Robu aduc un prejudiciu PNL şi partidul are mult de pierdut din cauza lui”.

Nici Robu nu a rămas mai prejos:

Eu nu am făcut cu nimeni niciun șmen și nici nu voi face. Respectivul politician care a declarat așa ceva este nebun, dacă a făcut o asemenea afirmație. Acesta este și motivul pentru care ar putea fi și achitat de judecători”.

Acest personaj numit Alin Popoviciu este atât de josnic încât nu mă pot demite să comentez aberaţiile pe care le debitează el.”

“Mi-e lehamite să discut despre personaje de tipul acesta, am spus tot ce era de spus. Pentru mine, un asemenea personaj nu este unul care să conteze, este un individ care face de râs Timişoara şi care creează Timişoarei imaginea de oraş al circarilor”.

La toate acestea, poate ar mai fi o întrebare: Când au avut dreptate cei doi? Acum sau în urmă cu şase-şapte ani, când au făcut aceste declaraţii?

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

18 minute ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

23 de minute ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

43 de minute ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

53 de minute ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

O oră ago