Politica

Gratulări între Craina şi Orza. Primul propune, cel de-al doilea se gândeşte, cu seriozitate

Ca dovadă că încurcate sunt căile politicii româneşti, este şi ultima informaţie la nivel de alegeri locale. După ce Adrian Orza a decis să renunţe la o candidatură la postul de primar, susţinut de mai multe formaţiuni politice, Marius Craina, candidatul pentru acelaşi post din partea Pro România, i-a propus fostului viceprimar să vină alături de el pentru a deveni consilier local!

Marius Craina îl vrea pe Adrian Orza consilieri local, din partea Pro România, alături de el la Primăria Timişoara. În consecinţă, i-a lansat fostului viceprimar din epoca Ciuhandu această invitaţie.

„Am citit cu îngrijorare și tristețe anunțul făcut de dl. Adrian Orza privind motivele retragerii candidaturii pentru ocuparea funcției de primar al municipiului Timișoara. Având în vedere experiența uriașă pe care a acumulat-o în calitate de viceprimar și consilier local, profesionalismul și implicarea permanentă în rezolvarea tuturor problemelor legate de orașul nostru, consider că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi ca oamenii de valoare, cu experiență în diverse domenii de activitate, și care au demonstrat competență, pe parcursul activității lor, să ocupe funcții și poziții prin care își pot pune calitățile în valoare, astfel, contribuind la dezvoltarea orașului nostru, pe care cu toții îl iubim! Din aceste considerente îl rog pe dl. Adrian Orza să vină alături de mine și de echipa ProRomania pe o poziție onorantă, conform meritelor dumnealui, pe lista de consilieri locali. Noi toți timișorenii avem nevoie de consilierul local Adrian Orza!”, a anunţat Marius Craina.

De cealaltă parte, cel vizat de invitaţie, Adrian Orza, vorbeşte la rândul său, despre dezamăgirea că nu s-a putut realiza acea coaliţie mult dorită, administrativă, care să îl susţină în lupta cu Nicolae Robu. Cât despre invitaţie, el spune că o va cântări, „cu seriozitate”. El se consideră om de administraţie, mai puţin om politic.

„Îi mulțumesc domnului Marius Craina, candidat la primăria Timișoara, pentru aceste cuvinte. Ele mă onorează. Am explicat motivul pentru care am renunțat la a mai candida la primărie. Am dorit o Alianță care să fie adevărată alternativă la actuală administrație. O alternativă din interiorul acestui oraș. Pentru că Timișoara nu e orice oraș. E ORAȘUL!. Deși părea utopică, putea să fie realizată. Din păcate, ce pare logic și normal , iată, devine utopic într-o societate care nu își mai regăsește ritmul și respirația echilibrului, dincolo de cadența politică. Și a iluzoriilor doctrine. O societate plină de experți în doctrine care au uitat să mai fie oameni. Și care vând conflictul politic pe post de soluții la nevoile societății. Oarecum sunt mândru că nu sunt privit ca politician. Nici nu am pretins vreodată că sunt. Și nici nu mă intrereseaza să fiu. Mă onorează însă că sunt văzut ca om de administrație. Pentru că asta am făcut. Indiferent de cred unii sau alții. Revenind la propunerea dlui. Craina, pot cu siguranță să îi spun că mă voi gândi cu seriozitate la gestul dumnealui-probabil fără precedent într-o lume politică plină de falii fără sens”, a anunţat şi Orza, la rândul său.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

25 de minute ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

38 de minute ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

14 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

14 ore ago