Opinii

Jurnal de campanie (12). (Popo)viciere cu premeditare. De ce a vulnerabilizat Nicolae Robu lista PNL pentru Consiliul Judeţean

Modul în care Nicolae Robu şi Alin Popoviciu au făcut lista PNL pentru CJ Timiş pe o plajă din Mamaia a stârnit extrem de multe comentarii. Şi asta după ce pe listă au fost puse tot felul de personaje cu probleme penale sau profesionale, de-a ajuns şi PSD-ul să râdă de ea. Nu lipseşte din zona eligibilă, de exemplu, un individ care a făcut puşcărie fiindcă s-a bătut cu săbiile. Dar cea mai mare vulnerabilitate a listei este de departe chiar Alin Popoviciu, fostul purtător de poşete al Elenei Udrea.

La constituirea listei nu s-a ţinut cont nici de o înţelegere prealabilă făcută în filială şi nici măcar de statutul partidului. Respectiv, în  urma unor negocieri dintre primari și președintele filialei, Nicolae Robu, s-a convenit ca primarii să propună candidați pentru o jumătate din listă, iar BPJ să completeze cealalată jumătate. Mai mult, lista nu a fost a fost validată în Colegiul Director Județean, aşa cum cere statutul. Toate acestea au produs iar imense frământări în filială. Acestea au culminat cu retragerea de pe listă a candidatului PNL la preşedinţia CJ Timiş, Alin Nica. Prin acest gest, el a refuzat să gireze prezenţa lui Popoviciu pe ea.

Acum se pune întrebarea de ce şi-a ridicat din nou Nicolae Robu filiala în cap în prag de alegeri. Din dorinţa de a-şi numi tot felul de pupincurişti, precum cel care-i filmează caricaturile de goluri, sau problema este mult mai profundă? Ei bine, vulnerabilitatea acestei liste este cu premeditare. Pornim de la faptul că Robu nu şi l-a dorit niciodată pe Alin Nica drept candidat la preşedinţia CJ Timiş. Dar nu mai putea face nimic, susţinerea pentru primarul din Dudeştii Noi era prea mare în filială.

Astfel că Robu este obligat să joace în această campanie pe două fronturi. Unul este pentru Primăria Timişoara unde se bate cu Dominic Fritz (aşa-zise sondaje cu alţi candidaţi sunt poveşti pentru copii), iar altul este împotriva lui Alin Nica pentru preşedinţia PNL Timiş. Robu este obligat să ia un procent mai mare decât Nica şi, în special, să nu ia mai puţine voturi pe Timişoara decât candidatul liberal la CJ Timiş. Dacă acest lucru se va întâmpla, steaua oricum ofilită a lui Robu în fruntea PNL Timiş se va usca de tot.

Şi el ştie acest lucru, inclusiv la Bucureşti circul continuu pe care-l promovează şi fanfaronadele sale ajungând să irite mult de tot. Până acum Robu nu putea fi schimbat din cauza poziţiei administrative, de primar al Timişoarei. În momentul în care va exista în PNL Timiş cineva cu o funcţie administrativă mai mare sau similară (preşedinte de Consiliu Judeţean) şi cu mai multe voturi chiar în Timişoara, este clar că vom asista la un final de drum. Să nu uităm, în 2017, din poziţia de primar al unei comunei mici, Nica a obţinut 35% din voturi la preşedinţia PNL Timiş, în condiţiile în care Robu şi trupa sa au intervenit brutal în desemnarea delegaţilor. Cu Nica preşedinte CJ Timiş, Robu ar mai avea şansele lui Dinamo la câştigarea Ligii Campionilor.

Ori şi Robu ştie acest lucru şi tocmai de aceea, împreună cu Popoviciu, au făcut o listă în băşcălie la CJ Timiş, tocmai pentru a-i scade şansele lui Nica. Dar, aşa cum am arătat, acesta a avut o replică pe măsură, retrăgându-se de pe listă şi detaşându-se de aceasta. Şi vorba multora din PNL: “Dacă Popoviciu este atât de valoros, de ce nu l-a dus Robu la Consiliul Local?”. De aia, fiindcă (încă) mai poate!

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago