Opinii

Jurnal de campanie (15). Sondajul în care Robu e pe locul IV. Georgică Cornu a intrat în politică

În mod cert aveţi cel puţin minime cunoştinţe despre aşa-zisele sondaje propuse de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook. Multe dintre ele au întrebări de genul: Ştiaţi că primarul Timişoarei, doctor inginer, doctor honoris causa, academician Nicolae Robu, a făcut, în calitate de rector al Universităţii Politehnica, incredibil de multe lucruri bune, iar ca primar a făcut în opt ani, cât au făcut alţii într-un secol?”. Iar variantele de răspuns, puse tot de Robu erau: „1. Sigur că ştiam şi vă mulţumim din suflet că existaţi. 2. Nu ştiam şi vă mulţumim că ne-aţi spus şi că faceţi Timişoara cum n-a fost niciodată.” Pe baza unor astfel de „sondaje”, Robu afirma de nenumărate ori că are o „favorabilitate” de peste 99% în rândul timişorenilor, restul de 1% fiind hateri şi vânduţi străinilor. Sau, mă rog, „străinului”.

Iată însă că am găsit şi un sondaj, în care Robu nu se bucură de cifrele din propriile sondaje. Desigur, nu e un sondaj relevant, evident că eşantionul nu este reprezentativ. Dar, în mod cert, e mai reprezentativ decât cel din sondajele lui Robu. Sondajul este pe site-ul ziariştii la următorul link: https://ziaristii.com/sondaj-pe-cine-ati-vota-ca-primar-al-orasului-timisoara/.

Potrivit acestuia, Dominic Fritz se află detaşat pe primul loc, întrunind 53% dintre opţiuni. Pe locul II. surprinzător, vine Marius Craina (Pro România) cu 15%, iar pe locurile III şi IV Voichiţa Lăzureanu şi Nicolae Robu, cu câte 14 procente, candidata PSD având însă mai multe voturi. Au răpuns acestui sondaj un număr foarte mare de persoane, peste 4.600. Repet, foarte probabil acest sondaj este foarte departe de realitate. Dar, la fel de probabil, nu aşa de departe precum “sondajele” cu care ne scoate Robu ochii.

Cornu şi PER-ul

Una dintre cele mai interesante liste pentru Consiliul Judeţean aparţine, în mod cert, Partidului Ecologist Român (PER). (Nu-l confundaţi cu Partidul Verde al lui Florin Călinesu!) La nivel naţional, PER-ul funcţionează ca un fel de apendice al PSD, dar la nivel local, liderul organizaţiei, Marcel Mihoc, afirmă că nu-i vorba de aşa ceva. Şi deja am dat un nume de pe listă, cel al fostului secretar executiv al PSD Timiş, Marcel Mihoc, multă vreme unul din “greii” social-democraţilor timişeni. Un dosar penal l-a făcut însă să stea pe tuşă câţiva ani, dar recent a scăpat de el.

Pe primul loc pe listă se află însă Nicolae “Lae” Oprea, actual vicepreşedinte al CJ Timiş din partea UNPR. Oprea a mai trecut prin PSD, iar în anii 90 a fost liderul defunctului PDAR. Pe listă mai apare şi un alt fost vicepreşedinte al CJ Timiş, Florian Zamfir. Acesta a intrat în politică prin PP-DD, trecând apoi prin PSD şi UNPR. De asemenea, mai apar fostul primar al Buziaşului, Alger Ilaş (ex-PSD) şi fostul viceprimar (tot PSD) al comunei Giarmata Traian Dejeu.

Dar poate cea mai spectaculoasă aparaţie este cea a afaceristului Georgică Cornu, preşedintele CCIAT. Spre deosebire de colegii săi de listă, Cornu nu a mai făcut politică, cel puţin din postura de membru. În funcţie însă de situaţie a fost, de-a lungul timpului, un apropiat al PDL şi PSD. Pe altă parte, la fel ca Mihoc, Cornu a avut anii trecuţi mai multe contacte nedorite cu procurorii DNA. Mai trebuie spus că PER nu are candidat la preşedinţia CJ Timiş, nici la Primăria Timişoara.

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

6 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

12 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago