Sport

La handbal, încă incertitudine, dar parcă se vede și luminița de la capătul tunelului

Si handbalul a suferit mult din cauza pandemiei. Campionatul a „înghețat”, iar legile destul de neclare au făcut ca și Cupa României să nu se mai dispute, deși a fost programată la finele lui iulie, apoi în august. Cum în cupele europene se joacă, sunt speranțe să înceapă odată și partidele din campionat.
Noile informații venite pe canalele de comunicare ale Federației Române de Handbal ne arată că mijlocul lunii septembrie devine din ce în ce mai clar momentul de început al noului campionat. E un lucru îmbucurător și așteptat cu nerăbdare de toți cei implicați, pentru că pauza forțată a fost una foarte lungă.
Despre presupusul nou început a vorbit noul antrenor al echipei, Vlad Caba: „Până de curând n-am știut când va începe noua ediție de campionat; Consiliul de Administrație al FRH a avansat mijlocul lunii viitoare ca moment de start, dar deocamdată știm când se vor juca doar primele trei etape, urmând ca în continuare să aflăm pe parcurs. E o situație, care nu a mai existat până acum, e clar că pandemia a bulversat societatea, inclusiv activitatea noastră. În toată această perioadă nu am stat, ne-am pregătit conform protocolului, care ne-a impus niște restricții; am fost afectați în primul rând că nu am apucat să facem meciuri de pregătire. Pe de altă parte, e bine că după patru luni de inactivitate, sportivii au putut să înceapă treptat, fără presiunea începerii campionatului. Mai rămâne să vedem cum putem face unul sau două meciuri de verificare până la începerea campionatului. Sincer, în momentul de față nici nu știu cui să ne adresăm… Nu putem să începem o competiție oficială, fie ea și Cupa României, fără vreo verificare, mai ales în condițiile în care echipa e mai mult de jumătate cu jucători noi”.
Așadar, pare că handbalul să se restarteze, dar mai durează o perioadă timp în care este nevoie și d ecâteva meciuri de verificare.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago