Politica

Marian Vasile revine. Acum pe post de susţinător al candidatului PNL la CJ Timiş

În luna februare a acestui an, Marian Vasile renunţă la calitatea de membru al PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, la doar trei luni după ce o primise, după ce nu a reuşit să primească nominalizarea pentru candidatura sa la postul de primar al Timişoarei, în faţa lui Dominic Fritz, reprezentantul USR. La jumătate de an după ce a renunţat la cariera politică în noua formaţiune, el fiind ani de zile membru PNL şi consilier judeţean din partea liberalilor, Vasile revine, acum doar în calitate de susţinător al lui Alin Nica la funcţia de şef al CJT.

Cu un final de an 2019 tumultos, cu demisie din PNL, obţinerea calităţii de membru PLUS, lupta pentru nominalizarea la funcţia de primar la Timişoarei şi, ulterior, demisia şi din PLUS, Marian Vasile reapare în prim planul jocurilor politice la jumătate de an. Acum, e doar susţinător al unui reprezentant al partidului unde şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei sale politice, PNL.

El se declară susţinătorul lui Alin Nica, pentru lupta sa electorală în vederea dobândirii funcţiei de preşedinte al CJ Timiş. El speră ca cei care au încredere în el vor vota Alin Nica.

„Dragi prieteni, ţin să vă anunț că m-am decis să îl susțin pe Alin Nica pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Timiș, fiind de departe cel mai potrivit dintre candidați. (…) Știu că mulți dintre voi aveți încredere în mine, așa că vă îndemn să aveți încredere și în Alin, susținându-l în mod activ”, spune Vasile.

Vă reamintim că el demisionase din PNL în finalul lunii noiembrie a anului trecut, pentru că „de mai mulți ani, nu am mai rezonat cu valorile și abordările conducerii PNL Timiș. De altfel, mulți timișeni de bună-credință, înzestrați cu luciditatea necesară pentru a înțelege și anticipa direcția în care duc gravele derapaje ale actualei conduceri, dar și cu respect pentru ideologia acestui partid istoric, mi-au semnalat în decursul ultimilor câțiva ani – cu îngrijorare și amărăciune – o serie de aspecte și atitudini asupra cărora nu doresc să insist, dar care sunt, cred, de domeniul evidenței”.

Ulterior, el intra în PLUS, partidul lui Dacian Cioloş, unde a început un nou capitol în cariera sa politică. Acesta a durat trei luni, la începutul lui februarie el pleca, tot cu demisie, şi de aici, pentru că nu primise nominalizarea pentru candidatura alianţei USR PLUS la funcţia de primar al Timişoarei, una care se ştia de mult timp că îi aparţine „vedetei” Dominic Fritz. l .

Despre o eventuală revenire a lui Vasile în PNL, şeful filialei Timiş era destul de clar la momentul plecării acestuia din PLUS.

Marian Vasile? Unde să revină? Şi-a dat demisia din PLUS? Nu, ştiu, nu mă interesează. Nu rezonează cu PLUS? Cu USR? Mie nu mi-a explicat, nici eu nu am cerut explicaţii de ce a plecat, e dreptul lui, nu mă puneţi să vorbesc despre alţii, ştiţi că nu îmi place. Doamne fereşte (n.r. referitor la revenirea sa la PNL). Asta pot să vă spun, nici într-un caz!”, a spus, zâmbind, Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

9 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

14 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

17 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

17 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

17 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

17 ore ago