Primăria Timişoara

Nicolae Robu se apără în faţa anunţului trimiterii în judecată: Ziariştii sunt tonomate, iar informaţiile sunt minciuni

Primarul Timişoarei reacţionează la anunţarea deciziei Tribunalului Timiş referitoare la admiterea trimiterii sale în judecată şi a respingerii cererii sale de retrimitere a dosarului la DNA. Desigur, presa care a relatat pe tema acestui subiect e din nou denumită „tonomat”, respectiv dezinformează.

„Adevărul adevărat în ceea ce mă privește! Rușine presei tonomat, care continuă dezinformarea!”, este modul în care îşi începe Nicolae Robu alocuţiunea pe tema admiterii trimiterii sale în judecată. El atacă din nou presa, care e declarată mincinoasă şi plătită (n.r. tonomat) pentru că a prezentat situaţia juridică a dosarului, iar el insistă că tot ce se scrie este o minciună. El îşi motivează afirmaţia prin faptul că se mai poate face contestaţie la Curtea de Apel, aceasta fiind, de fapt, instituţia care stabileşte decizia finală.

Stimați timișoreni și compatrioți de pretutindeni. Astăzi s-a judecat la Camera Preliminară a Tribunalului Timiș solicitarea mea ca “dosarul caselor naționalizate” să fie retrimis la Procuratură / DNA, pentru mai multe motive, inclusiv acela că mie niciodată nu mi s-a luat nicio declarație de către Procuror, fiind lipsit, astfel, de dreptul la apărare încă din faza de cercetare. Respingerea solicitării la Tribunal nu înseamnă automat trimiterea în judecată, pentru că am dreptul la contestație și abia Curtea de Apel va stabili dacă voi fi efectiv trimis în judecată sau nu! ACESTA ESTE ADEVĂRUL ADEVĂRAT! NICIDECUM CE APARE ÎN PRESĂ!”, spune Robu în poziţia sa de apărare împotriva informaţiilor devenite publice în mass-media.

El face din nou o istorie a cazului său, reamintind că el este acuzat pentru că ar fi aprobat vânzarea a două apartamente pe care le numeşte „magherniţe”, care sunt, de fapt, foste magazii de lemne. El nu are nicio legătură cu casele naţionalizate din centru, ne spune primarul.

Vă reamintesc, eu sunt în cauză acuzat NUMAI ȘI NUMAI pentru vânzarea a două maghernițe, foste magazii de lemne dintr-un fund de curte, locuințe sociale, fără terenul de sub ele sau de-alături, dintr-o zonă periferică, fără legătură cu așa-numitele “case naționalizate din zona centrală vândute unor clanuri și persoane suspuse” și implicit fără legătură cu prejudiciul de milioane de euro despre care se vorbește conex vânzării acestora! Puteți vedea cele două locuințe vândute cu semnătura mea -nu de către mine, nu la ordinul meu, ci de către o Comisie din care eu nici măcar n-am făcut parte!- în pozele atașate, și încă așa cum se prezintă ele după ce amărâții care le-au cumpărat le-au aranjat! Inițial, ele n-au avut nici apă, nici curent, nici canalizare, nici baie!!!”, a mai subliniat Robu.

El consideră că prin demersul juridic demarat împotriva sa este „terfelit”.

ESTE DREPTATE, în aceste condiții, să fiu eu de trei ani încoace terfelit în halul în care sunt, prin modul în care se prezintă lucrurile de către un procuror evident abuziv în raport cu mine și de către o presă mizerabilă, plătită de politicieni la fel de mizerabili, fără conștiință, fără valoare, care n-au făcut nimic bun în viața lor și care tot ce arată că știu este să-i împroaște cu noroi pe cei ce au făcut, pe cei corecți și cinstiți 100%, dedicați 100% interesului public, ca mine? ESTE DREPTATE?!”, spune în încheiere Nicolae Robu,
Totuşi, el nu îşi încheie postarea publicată, desigur, pe Facebook, fără să spună că „Știți la cât sunt evaluate cele două maghernițe și cât este, în consecință, prejudiciul ce mi se impută mie, pentru care mi s-a pus sechestru pe ambele apartamente -unul cu 3 camere, unul cu 4 camere- pe care le dețin? La 70.000 euro! Ați citit bine! 70.000 euro, două maghernițe dintr-un fund de curte! Două maghernițe, puse pe picior de egalitate cu cele două apartamente ale mele! DREPTATE, NU?! Acuza este de foloase necuvenite NU PENTRU MINE -deci nu o acuzație de corupție a mea!-, ci de foloase necuvenite pentru acei amărâți care au cumpărat cele două locuințe”, este post-scriptum-ul lui Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

44 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

O oră ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago