Administratie

Pentru binele comunităţii, în conflict decizional cu partidul. Robu e mulţumit că Aeroportul Internațional Timişoara va fi al autorităţilor locale

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, s-a plasat pe o orbită diferită faţă de disciplina de partid a liberalilor, cu ocazia dezbaterii subiectului trecerii Aeroportului Internaţional Timişoara de la autoritățile centrale la cele judeţene şi locale din Timiş. În urma unei iniţiative a liderului PSD Timiş, Alfred Simonis, Parlamentul a aprobat legea de trecere a AIT în mâna CJT şi a Primăriei Timişoara, dar parlamentarii de Timiş ai PNL au votat împotriva proiectului, „mânaţi” de disciplina impusă de partid, spune Robu.

Partidul a decis, „soldaţii” parlamentari s-au conformat, chiar dacă şeful de la Timiş a spus că proiectul trebuie votat. Este disputa asupra proprietăţii Aeroportului Internaţional Timişoara, privind trecerea acestuia de la autorităţile centrale la cele locale. Liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, a propus, s-a votat, propunerea a trecut şi acum transferul se poate realiza. Aceasta dacă guvernul nu face ceva manevre „constituţionale”.

Printre votanţii care nu au fost de acord cu schimbarea s-au numărat aleşii PNL de Timiş. Nicolae Robu spune că le-a cerut expres să voteze „pro”, dar că partidul a decis că proiectul nu trebuie susţinut şi parlamentarii să voteze în consecinţă. Şi aceştia s-au conformat!

“Eu le-am cerut să voteze pentru că am pledat pentru asta încă de pe vremea când eram senator. Acum s-a reluat inițiativa de atunci de transfer a aeroportului de la Ministerul Transporturilor la autoritățile publice locale. A fost o decizie luată la nivel național și la nivel de grup, ei s-au conformat. Sigur, invocă împărțirea nu cea mai rațională, după aprecierea lor, a acțiunilor. S-ar fi dorit 40% CL Timișoara, 40% CJT, 20% statul român”, spune Nicolae Robu.

El nu a încercat să mimeze că e bine că parlamentarii din filiala sa au făcut bine că nu au votat proiectul, chiar a insistat că e bucuros că proiectul a fost adoptat. Desigur, el se gândea la binele comunităţii locale, dar şi la faptul că la CJ Timiş câştigă liberalii şi Alin Nica şi că, oricum, el şi colegii săi din PNL vor face strategii aeriene locale.

„Sincer, m-am așteptat să voteze. Este bine că s-a transferat chiar și așa. La consiliul judeţean am încredere că vom ajunge să fim majoritari noi și că vom avea un președinte al consiliului judeţean PNL-ist. Dar și dacă nu ar fi fost așa, eu tot aș fi considerat că este un lucru bun că s-a făcut acest transfer. Eu nu pot fi altul decât eu însumi cu riscul de a produce supărări”, a mai declarat Robu pe subiect.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

15 minute ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

O oră ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

13 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

14 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

15 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

19 ore ago