Administratie

Studiile de fezabilitate au decis: La Timişoara nu sunt utile parcările cu mai multe niveluri! La Cluj sunt deja opt asemenea construcţii/ FOTO

Nu doar la Cluj sunt parcări moderne, cu mai multe niveluri, ci şi la Timişoara. Sunt chiar două deja, iar Primăria Timişoara mai are în vizor încă trei, ele sunt situate pe Take Ionescu, la Spitalul Municipal, respectiv la Spitalul de Copii, a anunţat primarul Nicolae Robu, care s-a arătat extrem de deranjat de întrebările deBanat.ro pe această temă.

Administraţia locală clujeană a inaugurat săptămâna aceasta două noi parcări multinivel. Frumoase, noi, dotate cu locuri destinate mijloacelor de transport alimentate electric, cu posturi de alimentare, locuri pentru persoane cu handicap sau pentru biciclete. Una dintre parcări, o premieră pentru România, este semi-îngropată, iar la suprafaţă are terenuri de sport şi în lateral un parc. Cu această ultimă parcare, numărul celor multinivel ridicate la Cluj a ajuns la 8. Nu discutăm momentul, care coincide cu campania pentru alegerile locale, ci faptul că acolo au fost considerate utile şi au fost şi făcute.

„Primul parking semi-îngropat din România care dispune de terasă verde, teren de sport și spațiu de joacă a fost finalizat în cartierul Mănăștur. Parkingul Mogoșoaia 9 are 294 locuri de parcare, 2 destinate persoanelor cu dizabilități, 9 mașinilor electrice (5 cu echipament și 4 fără echipament), 23 motocicletelor/mopedelor și încă 46 locuri pentru biciclete. Pornind de la solicitările oamenilor, noul parking asigură în subteran autoturismele, dar scoate la suprafață natura și spațiile de recreere pentru clujeni. Este al optulea parking finalizat de către Primaria Cluj-Napoca. Până la sfârșitul anului vor mai fi finalizate încă două parkinguri”, a anunţat Emil Boc, primarul Clujului, coleg de partid cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

L-am întrebat pe primar dacă a discutat cu colegul său asupra acestor proiecte, dacă a cerut informaţii legate de aceste iniţiative şi dacă ar putea fi folosite şi la Timişoara.

Robu a fost iritat de aceste întrebări, a oferit un răspuns care pare să îi fie favorabil şi ulterior a recomandat celor de la debanat.ro să îşi vadă de problemele lor să nu îi mai răpească timpul. Important este că la Timişoara astfel de parcări nu sunt utile, spune Robu. Conform actualului primar al capitalei Banatului, la Timişoara există deja asemenea parcări!

„Există două astfel de parcări pe care le-am vizitat, sunt cu unele avantaje faţă de cele la sol. Sunt soluţii ingenioase. Nu a fost folosit de noi acest sistem pentru că noi suntem oameni raţionali. Avem parcarea supraetajată, nimic nu se mai poate schimba, pe Take Ionescu, la Spitalul Muncipal, la Spitalul de Copii. Nu sunt noutăţi parcările acestea supraetajate, ci trebuie să ai teren. Când am vrut să avem şi noi între blocuri am făcut un studiu de fezabilitate. Cu ocazia studiului se stabileşte dacă se poate face, dar e costisitor, trebuie avize. Ai nevoie de căi de acces de siguranţă, pompierii cer să fie îndeplinite anumite criterii de siguranţă. Pierzi aşa de mult spaţiu că obţii la fel de multe locuri ca şi cele la sol. Nu vreau să mă laud că am făcut parcare cu trei niveluri? Suntem oameni raţionali. În alte oraşe există. domne, eu vorbesc despre Timişoara, vedeţi acolo la deBanat de problemele voastre, nu îmi răpiţi mie timpul cu analize cu ce fac alţii!”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Vă reamintim că Timişoara a avut deja un proiect pentru asemenea parcare semi-îngropată, în zona Soarelui, dar proiectul a dispărut din atenţie, acolo fiind aplicată soluţia platformelor asfaltate, cu parcări realizate cu ajutorul vopselei albe.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

3 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

5 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

8 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

8 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago