PSD vrea să modifice legea de funcţionare a ANCOM, astfel încât conducătorii instituţiei să poată fi membri de partid. De asemenea, potrivit proiectului se mai înfiinţează patru sinecuri la conducerea ANCOM. Noii şefi ai instituţiei nu vor răspunde penal pentru ceea ce fac, mai arată iniţiativa marca Florin Iordache. Proiectul vine la puţin timp după ce şeful ANCOM, Sorin Grindeanu, şi-a anunţat candidatua la o funcţie de prim-vicepreşedinte PSD.
Autorii celebrei Ordonanţe 13 se întorc. De această dată cu Florin Iordache la serviciu şi Sorin Grindeanu la primire. Potrivit HotNews, fostul ministru al Justiţiei a iniţiat un proiect de lege, printre ai cărui principali beneficiari se numără fostul premnier. Mai exact, deciziile ANCOM vor fi luate de un Comitet format din 7 membri, nu doar de un președinte și de cei doi vicepreședinți ca până acum. Aşadar încă patru sinecuri extrem de bine plătitre.
Marea notate a proiectului lui Iordache este faptul că apartenența celor şapte într-un partid nu va mai fi o incompatibilitate. Mai mult, nici lipsa studiilor de specialitate nu va mai fi o problemă la numirea în funcții. Incredibil dar adevărat, potrivit proiectului, cei şapte “magnifici” nu vor răspunde penal pentru ce fac. Şi asta într-o perioadă în care PSD afirmă că nu se mai implică în astfel de chestiuni.
Coincidenţă sau nu, iniţiativa vine la puţin timp după ce Grindeanu şi-a anunţat candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD. În prezent, legea îi interzice lui să fie membru de partid și președinte al ANCOM în același timp și ar mai avea peste 2 ani și jumătate de mandat la conducerea acestei autorități.
În actuala lege de funcţionare a ANCOM se arată clar, în privinţa conducătorilor instituţiei: “să nu fie membri ai vreunui partid politic pe perioada exercitării mandatului”.
De menţionat că ANCOM reglementează o piață de 3,5 miliarde de euro a comunicațiilor electronice. Venitul mediu net lunar al celor 705 angajaţi este de 10.000 de lei. Grindeanu a avut anul trecut venituri nete de peste 528.000 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe lună.
Proiectul lui Iordache ar urma să fie adoptat în procedură de urgență, camera decizională fiind Senatul.
Update. Sorin Grindeanu a avut o primă reacţie la cele de mai sus. El a declarat pentru deBanat că va demisiona din funcţie. Mai mult, Grindeanu a afirmat că nu se vor schimba criteriile pentru funcţia de preşedinte. Respectiv se va păstra incompatibilitatea dintre această funcţie şi cea de membru de partid.
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…