Politica

PSD vrea să-l lase pe Sorin Grindeanu şi cu leafa de 10.000 de euro şi lider la partid. Un proiect garantat Florin Iordache/Update. Reacţia lui Grindeanu

PSD vrea să modifice legea de funcţionare a ANCOM, astfel încât conducătorii instituţiei să poată fi membri de partid. De asemenea, potrivit proiectului se mai înfiinţează patru sinecuri la conducerea ANCOM. Noii şefi ai instituţiei nu vor răspunde penal pentru ceea ce fac, mai arată iniţiativa marca Florin Iordache. Proiectul vine la puţin timp după ce şeful ANCOM, Sorin Grindeanu, şi-a anunţat candidatua la o funcţie de prim-vicepreşedinte PSD.

Autorii celebrei Ordonanţe 13 se întorc. De această dată cu Florin Iordache la serviciu şi Sorin Grindeanu la primire. Potrivit HotNews, fostul ministru al Justiţiei a iniţiat un proiect de lege, printre ai cărui principali beneficiari se numără fostul premnier. Mai exact, deciziile ANCOM vor fi luate de un Comitet format din 7 membri, nu doar de un președinte și de cei doi vicepreședinți ca până acum. Aşadar încă patru sinecuri extrem de bine plătitre.

Marea notate a proiectului lui Iordache este faptul că apartenența celor şapte într-un partid nu va mai fi o incompatibilitate. Mai mult, nici lipsa studiilor de specialitate nu va mai fi o problemă la numirea în funcții. Incredibil dar adevărat, potrivit proiectului, cei şapte “magnifici” nu vor răspunde penal pentru ce fac. Şi asta într-o perioadă în care PSD afirmă că nu se mai implică în astfel de chestiuni.

Coincidenţă sau nu, iniţiativa vine la puţin timp după ce Grindeanu şi-a anunţat candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD. În prezent, legea îi interzice lui să fie membru de partid și președinte al ANCOM în același timp și ar mai avea peste 2 ani și jumătate de mandat la conducerea acestei autorități.

În actuala lege de funcţionare a ANCOM se arată clar, în privinţa conducătorilor instituţiei: “să nu fie membri ai vreunui partid politic pe perioada exercitării mandatului”.

De menţionat că ANCOM reglementează o piață de 3,5 miliarde de euro a comunicațiilor electronice. Venitul mediu net lunar al celor 705 angajaţi este de 10.000 de lei. Grindeanu a avut anul trecut venituri nete de peste 528.000 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe lună.

Proiectul lui Iordache ar urma să fie adoptat în procedură de urgență, camera decizională fiind Senatul.

Update. Sorin Grindeanu a avut o primă reacţie la cele de mai sus. El a declarat pentru deBanat că va demisiona din funcţie. Mai mult, Grindeanu a afirmat că nu se vor schimba criteriile pentru funcţia de preşedinte. Respectiv se va păstra incompatibilitatea dintre această funcţie şi cea de membru de partid.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago