Politica

Un grup de intelectuali timişoreni vor schimbarea în oraş şi îşi anunţă candidatul favorit

Sprijin neaşteptat pentru Dominic Fritz, candidatul celor de la USR PLUS în lupta sa cu Nicolae Robu. Un număr mare de persoane din sferele intelectuale ale oraşului îşi arată susţinerea pentru cel care doreşte postul de şef al administraţiei. În apelul semnat de aceştia se arată că importanţa votului util dat pentru candiadtul USR PLUS.

Persoanele din grup anunţă că nu sunt membri de partid şi nu acţionează în numele unor interese politice. Ei spun că sunt doar timişoreni, „preocupați de soarta orașului în care trăim, unii dintre noi cu o îndelungată activitate civică, începând cu promovarea Proclamației de la Timișoara chiar din zilele dezbaterii, scrierii și lansării ei publice”. Demersul lor este doar „un semnal de alarmă civică pentru fiecare timișorean ce se pregătește de vot”. „Potențialul Timișoarei e unic. Dispunem de universități și competențe, avem un patrimoniu arhitectonic fără egal, timișorenii demonstrează spirit de inițiativă și dorință de modernizare. Cu toate acestea, trăim într-un mediu urban poluat și neîngrijit, cu o administrație greoaie, ineficientă și coruptă, cu investiții strategice ce întârzie să apară. Contractele încheiate de primărie au bugete umflate, cu termene, clauze și suplimentări ascunse opiniei publice. Lipsa de interes și viziune se reflectă în faptul că administrația Nicolae Robu s-a dovedit incapabilă să absoarbă fonduri europene în timp util, motiv pentru care auzim mereu de șantiere anunțate și niciodată demarate sau vedem șantiere începute și abandonate fiindcă au fost gândite doar pe baza resurselor proprii. Legea alegerilor locale promovează perpetuarea mandatelor primarilor în funcție prin organizarea de alegeri într-un singur tur. Din acest motiv, dacă vrem ca orașul nostru să iasă din actuala stare de inerție, corupție, delăsare și promisiuni neacoperite, e necesar să concentrăm toate voturile pentru o Timișoară europeană și modernă spre un singur candidat. Orice vot pierdut e un vot pentru menținerea stării de fapt din prezent” se spune în apelul public.

Semnatarii mai arată că speranțele lor se îndreaptă spre Dominic Fritz şi datorită studiilor superioare pe care le are în științe politice și administrație publică în Germania, Franța și Marea Britanie, dar şi experienţei acumulate în fiuncţia de director de cabinet al fostului Președinte al Germaniei, Horst Köhler.

„Avem nevoie să conectăm Timișoara la dezvoltarea continentului, să promovăm proiecte cu finanțare europeană, să aducem un suflu nou, de competență și entuziasm, de onestitate și viziune, să angrenăm organizațiile profesionale ale orașului nostru în luarea deciziilor ce ne privesc pe toți, să relansăm proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, să antrenăm potențialul uman uriaș de care dispunem, să eliberăm energiile și creativitatea. „Îndemnăm timișorenii să participe la acest elan de schimbare, mândrie și ambiție locală și să se alăture efortului depus de Dominic Fritz și echipa lui pentru câștigarea alegerilor locale în Timișoara”, se mai arată în acest apel.

Cei care doresc să devină parte a iniţiativei, îşi pot lăsa semnătura, pe internet, la adresa https://apel-timisoara.ro/

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ziua de 1 Iunie, ADID Timiș organizează în diferite locații activități educative privind gestionarea corectă a deșeurilor în locații diferite

De 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ADID Timiș anunță desfășurarea unor activități…

2 ore ago

Primăria Timișoara a început să amenajeze deja celebra stradă Cezar

Strada Cezar, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat astăzi în amenajare, după…

2 ore ago

Biroul Electoral de Circuscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr.…

4 ore ago

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

4 ore ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

6 ore ago