Primăria Timişoara

Adio cu fineţuri verbale şi ironie. Robu e îngrijorat că Dan Idolu rămâne fără loc de consilier local

Doi dintre aleşii care s-au contrat în stil mare în mai multe şedinţe ale Consiliului Local Timişoara, primarul Nicolae Robu şi social-democratul Dan Idolu, s-au „distrat” cu ironii fine, cu ocazia ultimei şedinţe de plen a CLT. Desigur, a fost o şedinţă extraordinară, una „peste rând” aşa cum au fost un număr extrem de mare în ultimul mandat.
Acum, înainte de votul de duminică, dragostea a cuprins adunarea aleşilor poporului timişorean şi ei doresc să se „pupe” de final, înainte de încheierea mandatului, una sigură pentru mare parte din consilieri. Dar, dorinţa lor este să o facă live şi nu tot în mediul online, aşa cum au fost ultimele şedinţe, timp de aproape jumătate de an.

Vă propun ca ultima ședință să o facem în sediu, frumos, cu toate rigorile privind protecția sanitară, cu un singur punct pe ordinea de zi suplimentară în care ne luăm rămas bun de la domnul primar care ne-a înveselit, ne-a supărat, dar istoria, domnule primar, stați liniștit, vă va consemna!”, au fost cuvintele, pline de ironie fină ale lui Dan Idolu.

Dorind să pară îngrijorat că fostul său adversar politic nu se va mai regăsi în viitorul CLT, primarul Nicolae Robu a continuat pe aceiaşi temă ironică, întrebându-se dacă Idolu a căzut atât de mult în preferinţele PSD încât nu ar mai avea un loc eligibil pe liste.

Eu nu m-am uitat pe listele PSD. Sunteți așa de jos încât nu mai aveți speranțe să mai intrați în consiliul local?”, a spus, la rândul său, Robu.

Replica nu a lipsit, iar Idolu l-a liniştit pe primar, spunând că el a ales alternativa politico-administrativă, în acest fel va scăpa de „dictatorialismul” şefului administraţiei locale. Totodată, i-a lansat acestuia şi un avertisment, referitor la popularitatea în creştere permanentă a viceprimarului Dan Diaconu. Acesta a fost „MC” la toate şedinţele de plen electronice din ultima perioadă.

Stați un pic. Eu sunt pe listă la consiliul județean, tocmai de aceea aș dori să avem o ședință cu un singur punct pe ordinea de zi suplimentară. Că așa ne-ați obișnuit. Pe suplimentare. Dar să o facem în sala de consiliu. Nu aveți farmec așa. Dan Diaconu începe să capete prea multă popularitate și încredere”, a mai spus Dan Idolu.

În final, Robu le-a garantat colegilor săi de consiliu local că „99% vă rugăm să mai veniți la încă o ședință până la alegeri”, pentru că ar mai fi de lucru, adică de votat în unanimitate noi proiecte.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

23 de minute ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

28 de minute ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

33 de minute ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

O oră ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago