Politica

Fostul preşedinte german Horst Kohler, mesaj de suţinere pentru Dominc Fritz: “Îl cunosc. Am încredere în el”/ Video

La doar o zi după ce, prezent la Timişoara, preşedintele Klaus Iohannis l-a evitat pe primarul Nicolae Robu, Dominic Fritz a primit un mesaj de susţinere de la fostul preşedinte germam Horst Kohler. Fostul înalt demnitar a firmat că, în 40 de ani de administraţie publică şi politică, rareori a lucrat cu cineva care dovedeşte calităţile de conducere pe care le-a văzut la candidatul USR PLUS.

Înaintea alegerilor de duminică, fostul preşedinte al Germaniei, Horst Kohler, n-a uitta de cel care, timp de şapte ani, i-a fost şef de cabinet. E vorba de Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la funcţia de primar al Timişoarei. Kohler i-a transmis lui Fritz un mesaj video de suţinere în perspectiva scrutinului de duminică. La începutul mesajului fostul preşedinte german a amintit că mama sa s-a născut la Braşov.

“Încă îmi amintesc de vizita mea de pe vremea când eram preşedinte al Germaniei, la Sibiu, în 2007. L-am întâlnit atunci pe Klaus Iohannis şi am rămas impresionat de cât de bine se prezenta Sibiul în anul Capitalei Culturale Europene”, a vorbit Kohler de un alt primar “neamţ”, actual preşedinte al României.

El a amintit apoi de alegerile din Timişoara de duminică, vorbind de Dominic Fritz, despre care a spus că îl cunoaşte foarte bine şi are mare încredere în el.

“Am lucrat îndeaproape timp de şapte ani, aşa că vreau să împărtăşesc trei lucruri pe care le apreciez la el. Unu, Dominic este un vizionar. Vede oportunităţi peste tot. Înţelege cu adevărat direcţiile importante care vor modela oraşele europene precum Timişoara. Doi, Dominic este un manager. Ştie cum să lucreze cu oamenii pentru ca ei să termine treaba, mai ales în situaţii grele. Trei, Dominic e pasionat de politică pentru că iubeşte oamenii. Se străduieşte să îmbunătăţească viaţa oamenilor. Ascultă şi crează o legătură cu oricine, indiferent dacă este un cetăţean de condiţie modestă sau un preşedinte puternic. În cei 40 de ani de administraţie publică şi politică, rareori am lucrat cu cineva care dovedeşte calităţile de conducere pe care le-am văzut la Dominic. Îl cunosc. Am încredere în el. Precum mulţi în Europa îl susţin. Succes la alegerile de duminică şi gânduri bune importantului oraş european Timişoara”, a mai transmis Horst Kohler.

Mesajul fostului preşedinte al Germaniei vine la doar o zi după unul similar transmis de Guy Verhofstadt, fost premier al Belgiei şi fost şef al Grupului ALDE din Parlamentul European.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago