Festivalul Fanfarelor, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara
Festivalul Fanfarelor se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Cinci fanfare din zona de vest a țării vă vor introduce în atmosfera tradițională a Banatului de altădată.
Festivalul Fanfarelor va avea loc duminică, 13 septembrie, de la ora 16, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.
„La Festivalul Fanfarelor, intrarea spectatorilor va fi liberă. Numărul acestora va fi însă limitat. Evenimentul se va desfășura astfel încât să fie respectate regulile speciale de protecție sanitară (obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanței între participanți) impuse de autorități”, anunță reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, organizatorii acestui spectacol.
Evenimentul va putea fi urmărit și online, în direct, pe pagina de facebook a Asociației ProDatina.
Vor participa fanfare din partea de Vest a țării.
Fanfara Mercina, din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș-Severin, cunoscută și sub numele de
Doinitorii Carașului, a fost înființată în urmă cu 128 de ani. Are acum în componență 11 instrumentiști, coordonați de Gelu Coacă, iar repertoriul dens al fanfarei cuprinde brâuri, doine, hore și marșuri.
Fanfara Giroc are o istorie deosebită, probabil unică în țară. Înființată în 1928, a fost preluată, doi ani mai târziu, de străbunicul celui care o coordonează acum. Timp de 9 decenii, fanfara din Giroc a fost condusă de familia Pascotă – străbunicul, bunicul, tatăl și fiul Ionel Pascotă. Fanfara este dirijată de Ilie Obeșterescu și are în componență 15 instrumentiști.
Fanfara Pro Amiciția a luat ființă în anul 2003, pe structura fostei fanfare a Garnizoanei Militare din Timișoara. Grupul este compus din 10 instrumentiști, coordonați de Dan Didovici, iar solistul fanfarei este Dana Varadi.
Fanfara Banaten Musikanter a fost fondată în 2017 și are în componență 11 instrumentiști, coordonați de Iosif Dorel Antal. El și Emil Zău sunt și soliști vocali. Fanfara are în repertoriu muzică germană, muzică ușoară, dar și folclor românesc, sârbesc și maghiar.
Invitații speciali ai festivalului sunt instrumentiștii de la Seven`s TM Show Band. Formația a luat ființă în anul 2016 și este compusă din 7 instrumentiști, toți muzicieni de calibru ai scene lirice și simfonice timișorene. Fanfara este coordonată de pianistul Aurel Dragalina.
Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…