Social

Inspectorii ABAB au dat amenzi de peste 450.000 lei

În ultimele două luni, inspectorii Administrației Bazinale de Apă Banat (ABAB) au aplicat amenzi de peste 450.000 lei. Au fost în controale încrucișate și la balastiere.

Zece amenzi, în valoare totală de 455.000 de lei, au aplicat inspectorii ABAB în ultimele două luni. Din acestea, 110.000 lei reprezintă amenzi aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale a malurilor și teraselor cursurilor de apă, nereguli constatate în spațiul hidrografic Banat.

„Balastierele amendate fie desfășurau activități de exploatare a nisipului și pietrișului fără acte de reglementare, fie nu respectau prevederile impuse de avizele de gospodărire a apelor. În urma controalelor s-au dispus măsuri de remediere și revenire la cerințele impuse de legislația din domeniul apelor”, transmit reprezentanții ABA Banat.

În spațiul hidrografic Banat, echipe mixte formate din reprezentanți ai mai multor instituții au verificat, până acum, activitatea de exploatare din albiile minore și terasele râurilor Timiș (cu afluentul său Bistra) și Nera. Iar pentru că au avut loc controale încrucișate, trei inspectori din cadrul ABA Banat au făcut parte din echipele de control care au verificat balastiere din județele Neamț și Giurgiu.

Controalele au fost făcute în baza “Planului comun de măsuri BALASTIERA 2020 pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale”, cu inspectori de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale și Inspectoratul General al Poliției Române, Garda Națională de Mediu și Administrația Națională “Apele Române”, împreună cu angajați ABAB.

Inspecția Bazinală de Apă Banat a efectuat, în lunile iulie-august, 177 controale. La 21 dintre acestea s-au constatat încălcări ale legislației în vigoare.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

14 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

14 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

15 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

16 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

16 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

19 ore ago